Κέντρο Συμβουλευτικής της Κάριτας Αθήνας

Η Κάριτας Αθήνας, μέλος της Κάριτας Ελλάς – σκέλος της Caritas Internationalis, της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Καθολικής Εκκλησίας – έχει δημιουργήσει ένα Κέντρο Συμβουλευτικής, το οποίο αποτελεί μία καινοτόμο δράση και πρωτοβουλία του Οργανισμού. Είναι ένας ζεστός και μοντέρνος χώρος στελεχωμένος με το κατάλληλο και άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικού χαρακτήρα και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης. 

Παρέχεται η δυνατότητα στους εξυπηρετούμενους του Κέντρου να συμμετέχουν  στις υπηρεσίες αυτές μέσω ατομικών συνεδριών καθώς και σε προγράμματα κοινωνικής ένταξης μέσω εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης και μαθημάτων ελληνικών και αγγλικών. Στόχος είναι η συναισθηματική αποφόρτιση, η ενδυνάμωση, η κινητοποίηση, η αυτογνωσία και η κατάλληλη βοήθεια για ένταξη στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Πέραν των ατομικών συνεδριών παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής σε ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, με εσωτερικές και εξωτερικές δράσεις, όπως κατασκευή χειροποίητων κατασκευών, ζωγραφικής και ντεκουπάζ καθώς και επισκέψεις σε μουσεία και πολιτιστικά δρώμενα, τα οποία διαμορφώνονται και αναπροσαρμόζονται σε μηνιαία βάση ανάλογα με τις ανάγκες.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής της Κάριτας Αθήνας εδρεύει στην

οδό Εμμανουήλ Μπενάκη 8, στον 4ο όροφο, Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00-16:00.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού καλέστε στο 210- 3317471 ή στείλτε email caritashelpcenter@caritasathens.gr

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν .

ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Συντονιστική επιτροπή φιλανθρωπίας

και κοινωνικής συμπαράστασης

της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καθολικών Αθηνών

Διαβάστε Επίσης  Μ.Α.Σ.Κ.Α. - Μην Αφήνεις Συναισθήματα Και σκέψεις Απροστάτευτα | Βίντεο από τον ξενώνα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ασθενών του ΠΕΣΟΨΥ

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Be the first to comment on "Κέντρο Συμβουλευτικής της Κάριτας Αθήνας"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!