Νέο εργαλείο καταπολέμησης του σχολικού εκφοβισμού: Εφαρμογή Κινητών Τηλεφώνων ComBuS

Η Εφαρμογή Κινητών Τηλεφώνων ComBuS είναι ένα νέο, πρωτοποριακό εργαλείο, το οποίο μπορεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού. Το ComBus δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς, διευθυντές, σχολικό προσωπικό, γονείς και μαθητές να έχουν πρόσβαση σε οδηγίες, συμβουλές και πόρους του εγχειριδίου εν κινήσει. Η συγκεκριμένη εφαρμογή παρέχει ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό, καθώς επίσης και κατευθυντήριες οδηγίες υποστήριξης συνομηλίκων για γονείς και μαθητές αντίστοιχα.

Η Εφαρμογή διατίθεται δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες και free download της εφαρμογής ComBuS

Το έργο ComBuS χρηματοδοτείται από την ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος Justice, υπό το συντονισμό του ερευνητικού οργανισμού CARDET.

Το ευρωπαϊκό έργο «Καταπολεμώντας τον Εκφοβισμό: Ένα Ολιστικό Σχολικό Πρόγραμμα» (Combat Bullying: A Whole School Program – ComBuS) έχει ως κεντρικό στόχο να αυξήσει την ικανότητα και την ευαισθητοποίηση όσον αφορά στην καταπολέμηση του εκφοβισμού μεταξύ των μαθητών, εκπαιδευτικών, σχολικού προσωπικού, διευθυντών και γονέων, παρέχοντάς τους μεθοδολογίες, εργαλεία και δραστηριότητες (πρόσωπο με πρόσωπο, διαδικτυακά και μέσω εφαρμογών στα κινητά τηλέφωνα).
Ο εκφοβισμός είναι μια επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά παρά ένα μεμονωμένο γεγονός. Η πιο συνηθισμένη μορφή εκφοβισμού είναι λεκτική, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σωματική βία, εάν αφεθεί ανεξέλεγκτη (Pinheiro, Paulo Seìrgio, UN Study on Violence against Children, σ. 121). Παρά τις προσπάθειες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ο εκφοβισμός φαίνεται να είναι μια κλιμακούμενη πρόκληση.

 

Flyer ComBuS 

Πηγή: combatbullying.eu/gr

socialpolicy.gr

Διαβάστε Επίσης  Πορεία υλοποίησης του Έργου PEGASUS – Αντιμετωπίζοντας το έμφυλο χάσμα στις συντάξεις στην Ελλάδα

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!