Πρόγραμμα “Κοινωνική Κατοικία” της ΜΚΟ Praksis

Με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η ΜΚΟ PRAKSIS συνεχίζει για 5η χρονιά, την εφαρμογή του προγράμματος «ΣΥΝ στο ΠΛΗΝ», το οποίο εστιάζει σε δύο άξονες στήριξης: στον προληπτικό μέσα από τη δράση της «Κοινωνικής Κατοικίας» που έχει στόχο οικογένειες κατά κύριο λόγο Ελλήνων, οι οποίες έχουν υποστεί μείωση στο εισόδημά τους λόγω της κρίσης και στον παρεμβατικό μέσα από τη δράση των Ανοικτών Κέντρων Υποδοχής Αστέγων (Day Centers) για την ανακούφιση των ανθρώπων που ζουν στο δρόμο.

Συγκεκριμένα η «Κοινωνική Κατοικία» είναι μία δράση πρόληψης για όσες οικογένειες αδυνατούν λόγω της μείωσης στο εισόδημά τους να ανταπεξέλθουν σε καθημερινές βασικές ανάγκες υποστήριξης του νοικοκυριού τους. Μέσω της παροχής στοχευμένων ενεργειών υποστήριξης (ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες, προγράμματα χρηματοοικονομικής παιδείας, προγράμματα ανεύρεσης εργασίας, συνδρομή στην αποπληρωμή ενοικίου, επισιτιστική ενίσχυση, κλπ), στόχος του προγράμματος είναι η διατήρηση της αυτονομίας των οικογενειών αυτών και η διαχείριση των δυσκολιών που βιώνουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο στη διάρκεια του έτους 2016-2017 εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα της Κοινωνικής Κατοικίας πάνω από 1.000 οικογένειες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η επιλογή των οικογενειών που εντάσσονται στο πρόγραμμα ακολουθεί δύο στάδια αξιολόγησης από διεπιστημονική ομάδα της PRAKSIS, η οποία αποτελείται από κοινωνικό επιστήμονα, εργασιακό, νομικό και χρηματοπιστωτικό σύμβουλο.

Τι Παρέχεται;

  • Εργασιακή Συμβουλευτική/ Προώθηση στην αγορά εργασίας
  • Επιδότηση μέρους ενοικίου και ΔΕΚΟ
  • Σίτιση (μέσα από διατακτικές σε super market)
  • Ιατροφαρμακευτική στήριξη ωφελουμένων
  • Ψυχοκοινωνική στήριξη ωφελουμένων

Πότε μπορείτε να απευθυνθείτε στην Praksis;

  • Αν διαμένετε στην Περιφέρεια Αττικής και Θεσσαλονίκης.
  • Αν είστε σε αναζήτηση εργασίας λόγω ανεργίας ή υποαπασχόλησης
  • Αν έχετε τουλάχιστον ένα ανήλικο ή προστατευόμενο τέκνο
  • Αν τα εισοδήματά σας έχουν πληγεί την τελευταία επταετία από την οικονομική κρίση

Αιτήσεις και Πληροφορίες:

Τηλεφωνικά στα: 210-5205200 (για την Αθήνα) και 2310502777 (για την Θεσσαλονίκη) κατά τις εργάσιμες μέρες τις ώρες 9:30-16:00.

Διαδικτυακά στο: www.praksis.gr – Αίτηση για την Κοινωνική Κατοικία.

“Είμαι η Μαρία και είμαι στο πρόγραμμα 4 μήνες. Για την οικογένεια μου και μένα το πρόγραμμα είναι μεγάλη βοήθεια, από κάθε άποψη. Ευχαριστώ για όλα.” Μ.Κ.

www.praksis.gr
www.facebook.com/ngopraksis
www.youtube.com/praksisngo
twitter.com/praksisgr

Διαβάστε Επίσης  Η ευρωπαϊκή στρατηγική για την αναπηρία 2010-2020 έχει συμβάλει στην άρση των εμποδίων

Κράτα το

Κράτα το

Be the first to comment on "Πρόγραμμα “Κοινωνική Κατοικία” της ΜΚΟ Praksis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!