Οδηγός “Εθελοντισμός και Δικαιώματα του Παιδιού”

Ένας πρακτικός Οδηγός για την προσφορά εθελοντικών υπηρεσιών σε παιδιά και εφήβους, προϊόν πολύχρονης δράσης του Συνηγόρου του Παιδιού και ανταλλαγής εμπειριών και απόψεων 31 δημοσίων φορέων και ΜΚΟ που παρέχουν εθελοντικές υπηρεσίες σε παιδιά.

Στόχος του Οδηγού είναι να συμβάλλει ώστε η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού να γίνει γνωστή και να εφαρμόζεται από επαγγελματίες και εθελοντές/ντριες κατά την οργάνωση και προσφορά εθελοντικών υπηρεσιών σε παιδιά και εφήβους.

Στον Οδηγό καταγράφονται με σύντομο και εύχρηστο τρόπο:

  • βασικές διαδικασίες, αρχές και κανόνες που αφορούν στη διαχείριση της προσφοράς εθελοντικών υπηρεσιών (πχ αναζήτηση, προσέλκυση και επιλογή εθελοντών, υποχρεώσεις φορέα και εθελοντή, εκπαίδευση και εποπτεία)
  • πεδία εφαρμογής της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού
  • θετικές και αρνητικές εμπειρίες που μπορούν να χρησιμεύσουν ως παραδείγματα προς μίμηση ή προς αποφυγή
  • εργαλεία ελέγχου, προγραμματισμού και αυτοαξιολόγησης, προτάσεις και ιδέες προς αξιοποίηση
  • βιβλιογραφικές παραπομπές.

Κατεβάστε τον Οδηγό εδώ

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ορισμένα (πραγματικά) ερωτήματα εθελοντών, τα οποία συγκεντρώθηκαν κατά τη διαδικασία διαβούλευσης και συγγραφής του Οδηγού:

 

Μπορείτε να στείλετε τις παρατηρήσεις, τα σχόλια και τις προτάσεις σας στο cr@synigoros.gr. Η ανατροφοδήτησή θα τεθεί υπόψη των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής για την ανανέωση και βελτίωση του Οδηγού.

www.0-18.gr

Διαβάστε Επίσης  Η «σχεδία» της εργασίας και της συντροφιάς

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!