Ψήφισμα Συμπαράστασης στην Ηριάννα Β.Λ. από τον Σύλλογο Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής

Αθήνα, 6 Ιουλίου 2017

Ως Σύλλογος Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στην Ηριάννα Β. Λ., Υποψήφια Διδάκτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Η Ηριάννα καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση, χωρίς αναστολή (!), με αμφισβητήσιμα αποδεικτικά στοιχεία, για συμμέτοχη στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Η δίωξη της ξεκίνησε εξαιτίας της σχέσης της με κατηγορούμενο για συμμετοχή στην ιδία οργάνωση, ο όποιος στη συνέχεια αθωώθηκε αμετάκλητα.

Οι διώξεις με βάση τις ανθρώπινες και κοινωνικές σχέσεις που διατηρεί κάποιος παραπέμπουν σε σκοτεινές περιόδους του εμφυλίου πολέμου και του μετεμφυλιακού κράτους, όπου αμέτρητοι άνθρωποι σύρθηκαν σε δίκες, εξορίες, φυλακές ακόμα και εκτελέσεις από τα έκτακτα στρατοδικεία, εξαιτίας συναφών σχέσεων με διωκόμενους. Ως πολίτες και ως επιστήμονες απαιτούμε από την Δικαιοσύνη να μην βάλει άλλα εμπόδια στη ζωή της Ηριάννας.

Απαιτούμε επίσης να στρέψει το ενδιαφέρον της προς τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα, σε μια χώρα που οι πολιτικές λιτότητας και η αποδιάρθρωση των κοινωνικών δικαιωμάτων έχουν φέρει την κοινωνία σε απόγνωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΚΠ

 

Διαβάστε Επίσης  Ευρώπη: Εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια αντιμετωπίζουν αυξανόμενη ανασφάλεια και βία εν μέσω κορονοϊού

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!