Εργαστήρια ενδυνάμωσης και ψυχικής ανθεκτικότητας από τη ΜΚΟ «ΑΝΤΙΓΟΝΗ»

Η ΜΚΟ «ΑΝΤΙΓΟΝΗ – Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία», που υλοποιεί το έργο «Ψυχική ανθεκτικότητα», θα πραγματοποιήσει δύο κύκλους εργαστηρίων από το Σεπτέμβριο μέχρι και το Δεκέμβριο του 2017.

Το έργο «ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Στόχος του  προγράμματος είναι η ψυχική ενδυνάμωση των ωφελούμενων ώστε μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες και τεχνικές στα σεμινάρια, να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και επίγνωση των δυνατοτήτων τους. Επιπρόσθετα, η καλλιέργεια της ψυχικής ανθεκτικότητας με παροχή συμβουλευτικής στήριξης μέσα από συζητήσεις και με την καθοδήγηση των ψυχολόγων του προγράμματος θα λειτουργήσει βοηθητικά στη σύνταξη ατομικού σχεδίου δράσης ανάλογα με τις δυνατότητες και το προφίλ του κάθε συμμετέχοντα.

Οι ομάδες στόχου μπορεί να είναι άνεργοι τρίτης εργασιακής ηλικίας άνω των 50 καθώς και οι οικογένειες των ανέργων συμμετεχόντων στο πρόγραμμα. Οι συναντήσεις θα έχουν δίωρη διάρκεια και θα πραγματοποιούνται μία φορά τη βδομάδα για κάθε ομάδα. Ο αριθμός συναντήσεων για την ολοκλήρωση του κύκλου των σεμιναρίων είναι 12 συναντήσεις ανά ομάδα που προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε τρεις μήνες.

Μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής είτε στα γραφεία της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ Πτολεμαίων 29Α 6ος όροφος είτε και ηλεκτρονικά κατεβάζοντας την φόρμα συμμετοχής και στέλνωντάς την συμπληρωμένη στο info@antigone.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες 2310 285688

 

Φόρμα Συμμετοχής

Διαβάστε Επίσης  Διετές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης "Παιδαγωγική μέσω της Τέχνης - Εμψυχωτής ομάδας. Συστημική Προσέγγιση"

Be the first to comment on "Εργαστήρια ενδυνάμωσης και ψυχικής ανθεκτικότητας από τη ΜΚΟ «ΑΝΤΙΓΟΝΗ»"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!