Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017: “Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα”

Κάθε χρόνο, η Ευρωπαική Εβδομάδα Κινητικότητας, επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο θέμα που σχετίζεται με τη βιώσιμη κινητικότητα. Οι τοπικές αρχές καλούνται να οργανώνουν δραστηριότητες για τους πολίτες βάσει αυτού του θέματος και ενθαρρύνονται επίσης να υλοποιήσουν και να προωθήσουν μόνιμα μέτρα που να υποστηρίζουν το συγκεκριμένο θέμα.

Το φετινό θέμα της Ευρωπαικής Εβδομάδας Κινητικότητας επικεντρώνεται στην ιδέα της συνεργατικότητας.

Με τη χρήση μεταφορών με μοιραζόμενα οχήματα μπορούμε να μειώσουμε τα έξοδά μας, το αποτύπωμα άνθρακα αλλά και να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους και να κάνουμε τη μεταφορά μας πιο κοινωνική.

Η έξυπνη τεχνολογία, όπως είναι οι εφαρμογές και οι διαδικτυακές πλατφόρμες, συμβάλλουν ήδη στην αύξηση της αποτελεσματικότητας της κινητικότητας, εξοικονομώντας χρήματα και βοηθώντας το περιβάλλον. Οι νέες εφαρμογές καθιστούν ευκολότερη από ποτέ την από κοινού διαχείριση της κινητικότητας.

Οι έρευνες δείχνουν ότι η αποδοχή της συνεργατικής κινητικότητας μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στις πόλεις μας: για κάθε μοιραζόμενο αυτοκίνητο (συνεπιβίβαση), για παράδειγμα, μένουν περίπου 15 ιδιωτικά αυτοκίνητα εκτός δρόμου.

Η κοινή χρήση μας επιτρέπει επίσης να αναμειγνύουμε τους τύπους μεταφοράς πιο εύκολα.

Οδήγηση, ποδηλασία, δημόσιες συγκοινωνίες – όλα είναι δυνατά όταν μοιραζόμαστε.

Η Ευρωπαική εβδομάδα κινητικότητας 2017 εορτάζεται υπό το θέμα “Clean, shared and intelligent mobility”, χρησιμοποιώντας την πρόσκληση για δράση “Sharing gets you further”.

 

Εγχειρίδιο

Διαβάστε Επίσης  Πορεία υλοποίησης του Έργου PEGASUS – Αντιμετωπίζοντας το έμφυλο χάσμα στις συντάξεις στην Ελλάδα

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!