Νέο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας από την Περιφέρεια Αττικής

Την ανέγερση νέου Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, συνολικής δαπάνης 5.000.000 ευρώ, εξασφάλισε η Περιφέρεια Αττικής. Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου υπέγραψε την απόφαση της ένταξης της Πράξης «Ανέγερση Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου – Υγειονομείου (Κερατσινίου)» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014 – 2020».

Το έργο κρίνεται αναγκαίο για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, μέσω της λειτουργίας ενός Κέντρου Υγείας για την εξυπηρέτηση 91.045 κατοίκων, το οποίο θα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα παροχής υπηρεσιών, όπως πρόληψη, διάγνωση – θεραπεία και αποκατάσταση.

Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει την εκτέλεση οικοδομικών – ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών για την ανέγερση του νέου Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, σε χώρο έκτασης 3.967,50 τ.μ. Πρόκειται για νέο ισόγειο κτίριο επιφάνειας 1.220,99 τ.μ. με υπόγειο εμβαδού 367,36 τ.μ. Παράλληλα, προβλέπεται η προμήθεια και η εγκατάσταση του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού και λοιπού εξοπλισμού.

Τέλος, σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση του έργου, το Κέντρο Υγείας θα παραδοθεί στη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου.

Διαβάστε Επίσης  Βασικά Ευρήματα Έκθεσης Παγκόσμιων Στατιστικών για την Υγεία του Π.Ο.Υ | 2020

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!