Ανοιχτό Κάλεσμα Συμμετοχής Καλλιτεχνών Γκράφιτι στα πλαίσια του Προγράμματος Hate-free Larissa

Φωτογραφία: Κάρλο Τάχος – Λιάνα Δάκτυλα στα πλαίσια του προγράμματος Hate-Free Larissa

Ασχολείσαι ή ξέρεις κάποιον που ασχολείται με το γκράφιτι και θέλει να δείξει τις καλλιτεχνικές του ικανότητες και να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε ένα γκράφιτι με μήνυμα ενάντια στο μίσος;

Τότε είσαι ο άνθρωπος μας! Γιατί καλούμε όλους όσους ασχολούνται με το γκράφιτι να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα “Hate-free Larissa” στα πλαίσια του οποίου θα υλοποιηθούν εικαστικές παρεμβάσεις σε δημόσιους χώρους στην πόλη της Λάρισας.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017.

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα δημιουργώντας γκράφιτι να επικοινωνήσουν στο e-mail: stel.ioannou@gmail.com ή με το τηλέφωνο 6947895751, έως τις 11 Oκτωβρίου 2017,  ώστε να πάρουν πληροφορίες για την εκδήλωση γκράφιτι.

Όλα τα έξοδα (διατροφή, μετακίνηση, υλικά κλπ) θα καλυφθούν από τους διοργανωτές.

 

  • Περισσότερα για τη Δράση

Το Δίκτυο Νέων Ελλάδας στα πλαίσια του προγράμματος “Hate-free Larissa” διοργανώνει  δράση δημιουργίας γκράφιτι με μήνυμα ενάντια στο μίσος στις 14 Οκτωβρίου 2017 στην πόλη της Λάρισας. Η δράση έχει ως σκοπό την προώθηση της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της ανοχής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για μια πιο δεκτική τοπική κοινωνία και με περισσότερο σεβασμό. Τα γκράφιτι θα δημιουργηθούν σε χώρους στην κοίτη  του Πηνειού από καλλιτέχνες που ασχολούνται με το γκράφιτι από τη Λάρισα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ο γενικός στόχος του προγράμματος “Hate-Free Larissa” είναι η ευαισθητοποίηση κατά της ρητορικής μίσους, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και των διακρίσεων στην πόλη της Λάρισας διοργανώνοντας δράσεις οι οποίες θα ενημερώσουν και θα εκπαιδεύσουν τους νέους για την ρητορική μίσους και τα θα τους υποστηρίξουν ώστε να δράσουν ως πρεσβευτές της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, την ανοχής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για μια πιο δεκτική τοπική κοινωνία και με περισσότερο σεβασμό.

Στα πλαίσια του προγράμματος θα υλοποιηθούν δράσεις που θα υποστηρίζουν την τέχνη και πιο συγκεκριμένα η φωτογραφία και το street art ως μέσα καταπολέμησης της ρητορικής μίσους.

Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Στο πρόγραμμα συμμετέχει ο φορέας Αlternative Innovative Develepment και υποστηρίζουν η (ΕΟΕΣ) Αμφικτυονία, το πρόγραμμα “LADDER – Local Authorities as Drivers for Development Education and Raising awareness” και χρηματοδοτείται από την ΕΕ στα πλαίσια του προγράμματος DEAR.

 

Διαβάστε Επίσης  Πολωνία: το Συμβούλιο «επιτέλους να δράσει» για τις μειονότητες και το κράτος δικαίου

Be the first to comment on "Ανοιχτό Κάλεσμα Συμμετοχής Καλλιτεχνών Γκράφιτι στα πλαίσια του Προγράμματος Hate-free Larissa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!