Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Βύρωνα

Η λειτουργία της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών  «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ» του  Δήμου Βύρωνα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020».

Σκοπός του είναι η υποστήριξη άπορων πολιτών και η αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας. Στοχεύει στην κάλυψη βασικών αναγκών επιβίωσης πολιτών του δήμου, που πλήττονται από τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και αδυνατούν να αντεπεξέρθουν οικονομικά για την εξασφάλιση μιας αξιοπρεπής διαβίωσης.

Ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι  άτομα/νοικοκυριά που διαμένουν στο Δήμο, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμα διαμενόντων στη χώρα και ανιθαγενών, καθώς και οι δικαιούχοι / αιτούντες διεθνούς προστασίας. Ο στόχος του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι η παροχή υπηρεσιών όπως, σε τακτική βάση διανομή τροφίμων, διανομή ειδών παντοπωλείου, διανομή ειδών βασικής υγιεινής κ.α..

Τα προϊόντα του Κοινωνικού Παντοπωλείου προέρχονται κυρίως από χορηγίες και δωρεές αλλά και από άτομα που θέλουν να συμβάλουν και να προσφέρουν στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκης υποστήριξης.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο διασφαλίζει τη σταθερή τροφοδοσία στους ωφελούμενους της δομής αλλά συνάμα διαθέτει τα προϊόντα με τρόπο που να εξασφαλίζεται η ισονομία και η αξιοπρέπειά τους.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βύρωνα εδρεύει στη οδό Ιθώμης 6, σημείο  κεντρικό και προσβάσιμο με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.  Ο χώρος τηρεί τους όρους και τις προϋποθέσεις προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ.

Τα προϊόντα του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» παρέχονται στους δικαιούχους δωρεάν.

H Δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βύρωνα λειτουργεί με σταθερό ωράριο Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 π.μ. – 17.00 μ.μ.

Επικοινωνία:

Κοινωνική Λειτουργός: Αγγελική Φωτοπούλου

Υπεύθυνη Διανομής / Παραλαβής προϊόντων: Κατερίνα Μήτση

Τηλ.: 210-76.24.403

e-mail: koinpant@dimosbyrona.gr

Διαβάστε Επίσης  Δωρεάν πρόσβαση 50.000 ανέργων στην πλατφόρμα εκπαίδευσης του Coursera

Be the first to comment on "Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Βύρωνα"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!