Τo socialpolicy.gr συναντά το εθελοντικό δίκτυο “Διαβάζω για τους Άλλους”

Το socialpolicy.gr συναντά το εθελοντικό δίκτυο Διαβάζω για τους ‘Αλλους και διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση απευθύνοντας πρόσκληση σε εθελοντές ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς αλλά και σε όποιον/όποια ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τις εθελοντικές δράσεις του δικτύου και να ενταχθεί στο δυναμικό του.

Ο καθένας που μπορεί να προσφέρει από το υστέρημα του χρόνου του είναι ευπρόσδεκτος να συμμετάσχει στο δίκτυο εθελοντών.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να συμμετέχεις στο Δίκτυο. Εκτός από αναγνώστες, το Διαβάζω για τους Άλλους έχει ανάγκη και από πολλές άλλες ειδικότητες. Αν είσαι ψυχολόγος, μπορείς να δείξεις τον κατάλληλο τρόπο για να προσεγγίσουν οι εθελοντές τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αναπηρίες.

 

Η εκδήλωση θα έχει ελεύθερη είσοδο και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 στις 11:00 π.μ.

στο Κέντρο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης “Πόλις”

(Μαρίνου Αντύπα 62-66 & Φιλοθέης 71α, Τ.Κ. 14121 Ηράκλειο Αττικής)

#socialpolicy_diavazo

Facebook Event

Το Διαβάζω για τους Άλλους είναι ένα εθελοντικό δίκτυο που έχει στόχο να διαβάζει σε ανθρώπους που δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους.
Πυλώνες Δράσης

Οι πυλώνες δράσεις είναι δύο:

  • η ηχογράφηση ακουστικών βιβλίων για εντυποανάπηρους (δηλαδή άνθρωποι που για λόγους υγείας ή άλλους δεν μπορούν να διαβάσουν, πχ άνθρωποι με προβλήματα όρασης), και
  • η οργάνωση live αναγνώσεων σε γηροκομεία, ιδρύματα παιδικής προστασίας, σε αναλφάβητους στις φυλακές, σε ανθρώπους με κάποια μορφή αναπηρίας που δεν μπορούν να κρατήσουν ένα βιβλίο στα χέρια τους, και γενικά σε όλες τις ομάδες ανθρώπων που δεν μπορούν μόνοι τους να χαρούν το αγαθό της ανάγνωσης.

Μέχρι σήμερα, το Διαβάζω για τους Άλλους δραστηροποιείται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο Κρήτης και τα Χανιά.


Αρμοδιότητες εθελοντή

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να προσφέρει ένας εθελοντής στο δίκτυό μας:

  • είτε μέσα από δράσεις (ηχογράφηση ακουστικών βιβλίων ή συμμετοχή σε live αναγνώσεις), ή
  • με συμμετοχή στις οργανωτικές ομάδες.

Οι εθελοντές που συμμετέχουν στις δράσεις πρώτα εκπαιδεύονται κατάλληλα από εθελοντές-εκπαιδευτές μας (σε επίπεδο ορθοφωνίας, αφήγησης παραμυθιών, θεατρικού παιχνιδιού, κτλ) ώστε να τους δοθούν όλα τα εφόδια για να συμμετέχουν στις δράσεις αυτές.

Οι εθελοντές που συμμετέχουν στην οργάνωση του δικτύου είναι υπεύθυνοι για την καθημερινή λειτουργία του Διαβάζω για τους Άλλους, και ανάλογα με την οργανωτική ομάδα στην οποία συμμετέχουν, αλλάζουν και οι αρμοδιότητές τους, οι οποίες ενδεικτικά μπορεί να περιλαμβάνουν διαχείριση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επαφή με ιδρύματα για την οργάνωση νέων δράσεων, οργάνωση εκδηλώσεων, διαχείριση λογαριασμών σε social media, κτλ.

Διαβάστε Επίσης  Στήριξε τη νομική υπηρεσία του Κέντρου Διοτίμα

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!