«Ανοίγοντας δρόμους για τα παιδιά της Ευρώπης: Καλές πρακτικές για τη μετάβαση από την εποχή της εσωστρέφειας σε εκείνη της εξωστρέφειας»

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ανοίγοντας δρόμους για τα παιδιά της Ευρώπης: Καλές πρακτικές για τη μετάβαση από την εποχή της εσωστρέφειας σε εκείνη της εξωστρέφειας», συνδιοργανώνουν το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία – Κέντρο Ερευνών «Ρίζες», τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 11), στις 11:00 το πρωί, προάγοντας από κοινού την αναγκαιότητα της διάδοσης των πολιτικών αναδοχής, υιοθεσίας και αποϊδρυματοποίησης.

Για το λόγο αυτό, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία – Κέντρο Ερευνών «Ρίζες», ως μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου «Eurochild», που υλοποιεί την καμπάνια «Opening Doors for Europe’s Children», θα προβάλει καλές πρακτικές από κράτη της Ευρώπης τα οποία και έχουν σημειώσει εξαιρετικές επιδόσεις οικοδόμησης και υλοποίησης εξωστρεφών πολιτικών στον τομέα της εναλλακτικής παιδικής προστασίας.

Προσκεκλημένοι ομιλητές μεταξύ άλλων θα είναι η κα Jane Snaith – CEO της Οργάνωσης «Family for Each Child» από την Εσθονία και η κα Μαίρη Θεοδωροπούλου – Εκπρόσωπος της ΑμΚΕ Κέντρο Ερευνών «Ρίζες», η οποία θα αναπτύξει μεταξύ άλλων και καλές πρακτικές της Κροατίας εκ μέρους των κ.κ. Marina Hoblaj και Alida Fistrek από το «Forum for Quality Raising of Foster Children».

Στο τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί Εργαστήριο (Workshop) με θέμα: «Ενσυναίσθηση – Δουλεύοντας θεραπευτικά με παιδιά που βρίσκονται στην εναλλακτική φροντίδα», ενώ μεταξύ των συνδιοργανωτών θα υπογραφεί και μνημόνιο συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας επί του αντικειμένου εργασίας τους.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ στο τέλος θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Διαβάστε Επίσης  Webinar με θέμα - Φασισμός, ναζισμός, ρατσισμός: η κοινοτοπία του κακού

Be the first to comment on "«Ανοίγοντας δρόμους για τα παιδιά της Ευρώπης: Καλές πρακτικές για τη μετάβαση από την εποχή της εσωστρέφειας σε εκείνη της εξωστρέφειας»"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!