Η «ΕΔΡΑ» στην επετειακή ευρωπαϊκή έκθεση “HOME” της EUFAMI

Το έργο της Μαρίνας Μαργέλου "Portraits and private space”.

25 artists 25 years

Γκαλερί PsycArt’s ‘Espace 51’ , Βρυξέλλες / 30 Νοεμβ. 2017 – 8 Δεκ. 2017

«ΗΟΜΕ» …

«Σπίτι είναι εκεί όπου βρίσκεται η καρδιά μας»… *

Η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» με έργο της Μαρίνας Μαργέλου, συμμετέχει στην έκθεση της EUFAMI για τα 25 χρόνια λειτουργίας της, με σκοπό την προαγωγή της ψυχικής υγείας. 25 καλλιτέχνες και φορείς από όλη την Ευρώπη επιλέχθηκαν από τα μέλη και τους συνεργάτες της EUFAMI για να εκθέσουν τα έργα τους, γύρω από τη θεματική “HOME”, στην γκαλερί PsycArt’s ‘Espace 51’ στις Βρυξέλλες. Η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» αποτελεί έναν από τους 3 φορείς στην Ελλάδα που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη έκθεση. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα ενισχύσουν το έργο της EUFAMI, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ενώσεων Οικογενειών Ψυχικά Ασθενών.

Εγκαίνια: Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017, 19:00 – 21:00

Διάρκεια Έκθεσης: 1-8 Δεκεμβρίου 2017 / Είσοδος Ελεύθερη

Το έργο της Μαρίνας Μαργέλου “Portraits and private space” που συμμετέχει στην έκθεση της EUFAMI φιλοξενήθηκε στην ενότητα “ARTIST RESIDENCIES  σε μονάδες ψυχικής υγείας” κατά τη διάρκεια του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ ART4MORE που διοργανώθηκε από την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» στις 13-15 Οκτωβρίου 2017 στο Trii Art Hub. Το συγκεκριμένο έργο παράχθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας της «ΕΔΡΑ» και του Γραφείου Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας (Α.Σ.Κ.Τ.), όπου φοιτητές της ΑΣΚΤ επισκέφτηκαν δομές ψυχικής υγείας του φορέα και με την επίβλεψη θεραπευτών των δομών και του εικαστικού Νίκου Καναρέλη, υλοποίησαν συναντήσεις παραγωγής καλλιτεχνικών έργων με τα μέλη. Στόχος της συνεργασίας ήταν η ενίσχυση της καλλιτεχνικής πρακτικής στις δομές ψυχικής υγείας, η γνωριμία του κοινού με έργα ψυχικά πασχόντων καλλιτεχνών και η αποστιγματοποίηση της ψυχικής ασθένειας.  

Η Μαρίνα Μαργέλου επισκέφθηκε και υλοποίησε το έργο της στην Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) «Νεφέλη» της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ».

 

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες στην έκθεση “HOME”: http://eufami.org/artists/

Όλα τα έργα της έκθεσης βρίσκονται διαθέσιμα εδώ: https://www.flickr.com/photos/151543028@N03/albums/72157688700695501

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν κατά τη διάρκεια της έκθεσης άμεσα με την EUFAMI για την αγορά του/των έργου/ων που επιθυμούν.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση: http://eufami.org/eufami25/

——

* Σπίτι… δεν είναι μόνο ένας φυσικός χώρος από τούβλα και λάσπη, αλλά και ένα περιβάλλον όπου αισθανόμαστε άνετα και αποδεκτά, μεταξύ ανθρώπων που έχουν ειλικρινές ενδιαφέρον για εμάς.

 

Η Μαρίνα Μαργέλου γεννήθηκε το 1986 στον Αλμυρό της Μαγνησίας. Είναι γραφίστρια και απόφοιτη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, με ειδίκευση στην γλυπτική, ενώ ασχολείται και με την σκηνογραφία. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Διαβάστε Επίσης  Έρευνα για τις στάσεις και αντιλήψεις των επαγγελματιών υγείας έναντι του στίγματος στην ψυχική υγεία

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!