Καμπάνια Social Rights First – “Πρώτα τα κοινωνικά δικαιώματα”

Υποστηρίξτε την καμπάνια των ευρωπαϊκών συνδικάτων για έναν πραγματικό  «Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων»

Η «Κοινωνική Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε.» στο Γκέτενμπουργκ της Σουηδίας, την Παρασκευή 17/11

«Μια καλύτερη Ευρώπη για τους εργαζόμενους: Ένας ισχυρότερος Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων», είναι το σύνθημα της καμπάνιας της  Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων – ETUC ενόψει της λεγόμενης «Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής» της Ε.Ε. στο Γκέτενμπουργκ της Σουηδίας, στο επίκεντρο της οποίας θα τεθεί το «Πρωτόκολλο Κοινωνικής Προόδου» της Ε.Ε..

Στο site της ETUC https://socialrightsfirst.eu/ ,συνδικάτα, συλλογικοί φορείς, εργαζόμενοι και κάθε πολίτης από όλες τις χώρες της Ε.Ε. μπορεί να εκφράσει την υποστήριξή του στα βασικά αιτήματα των ευρωπαϊκών συνδικάτων και να στείλει αντίστοιχο μήνυμα πίεσης προς τους ηγέτες της Ε.Ε. για μια άλλη οικονομική πολιτική, μέσω facebook και twitter (κάνοντας share και retweet στους αντίστοιχους συνδέσμους της σελίδας).

Ακόμη, μπορεί να στείλει ανάλογο μήνυμα, μέσω facebook και twitter, σε κάθε ηγέτη χώρας της Ε.Ε., κάνοντας την  αντίστοιχη επιλογή χώρας που οδηγεί στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του πρωθυπουργού ή προέδρου που εκπροσωπεί κάθε χώρα στη σύνοδο της Ε.Ε. Υπάρχει ιδιαίτερο βίντεο που εξηγεί βήμα προς βήμα πώς μπορεί να σταλεί το μήνυμα αυτό

Στην ιστοσελίδα https://socialrightsfirst.eu/ θα βρείτε , επίσης, βασικές πληροφορίες  για το τι είναι ο «Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων» καθώς και ένα δεκάλογο της ETUC για το πώς η Ε.Ε. μπορεί να φτάσει σε έναν πραγματικό  Κοινωνικό Πυλώνα.

«Χάσταγκ» της καμπάνιας της ETUC είναι τα: #LetEUknow και  #SocialRightsFirst

Την προηγουμένη της «Κοινωνικής Συνόδου» (την Πέμπτη, 16/11), η ETUC διοργανώνει συνέντευξη τύπου και μίνι συνέδριο με δυο συνεδρίες και με τη συμμετοχή εκπροσώπων από εθνικές συνομοσπονδίες εργαζομένων, κλαδικών συνδικάτων, υπουργών Εργασίας και Ευρωβουλευτών.

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα θα εκπροσωπήσει στην «Κοινωνική Σύνοδο» του Γκέτενμπουργκ την πολιτική ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο GUE/NGL.

 

Πηγή: kkuneva.eu

Διαβάστε Επίσης  30 χρόνια Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας | Ανοιχτή Συζήτηση

Be the first to comment on "Καμπάνια Social Rights First – “Πρώτα τα κοινωνικά δικαιώματα”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!