Μέτρα Προώθησης Αναδοχής και Υιοθεσίας

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, έθεσε από τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 14:00 σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Μέτρα Προώθησης Αναδοχής και Υιοθεσίας» και καλεί τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να λάβουν μέρος, καταθέτοντας προτάσεις και παρατηρήσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του παρόντος νομοσχεδίου.

Επιδιωκόμενος σκοπός της νομοθετικής παρέμβασης είναι η λήψη μέτρων για την προώθηση και την βελτίωση των θεσμών της υιοθεσίας και της αναδοχής.

Η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 14.00, λόγω της επιτακτικής ανάγκης ταχείας ρύθμισης των εν λόγω θεμάτων.

Λάβετε μέρος στη διαβούλευση |> http://www.opengov.gr/minlab/?p=3589

 

Την πρόθεση του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, να εισαγάγει την διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου για την Αναδοχή και την Υιοθεσία, ανακοίνωσε η νομική σύμβουλος της αρμοδίας Υπουργού, κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης Ενημέρωσης που συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Ρίζες», με τίτλο: «Ανοίγοντας δρόμους για τα παιδιά της Ευρώπης: Καλές πρακτικές για τη μετάβαση από την εποχή της εσωστρέφειας σε εκείνη της εξωστρέφειας».

 

 

Επίσης, από την επικεφαλής των Ριζών, Μαίρη Θεοδωροπούλου αναπτύχθηκε το ισχύον νομικό πλαίσιο, ενώ από τις συνεργάτιδες της κ.κ. Γκόρνυ και Χατζησκουλή έγινε αναλυτική περιγραφή των δυσμενών συνεπειών της ιδρυματοποίησης και του τραύματος που σε πολλές περιπτώσεις κυριαρχεί στα παιδιά.

Το ενδιαφέρον επίσης κέντρισε και η ομιλία της CEO της Οργάνωσης «Family for Each Child» από την Εσθονία, Jane Snaith η οποία και εμβάθυνε στο συναίσθημα ασφάλειας των παιδιών και των ατόμων με αναπηρία, όταν αυτά βρίσκονται σπίτι τους, τόσο με τη χρήση βιωματικών παραδειγμάτων, την παράθεση καλών πρακτικών και την προβολή διαδραστικών βίντεο.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας, κ. Αθανάσιος Μιχελής, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του προέτρεψε με γλαφυρό τρόπο τους εμπνευστές και τους εργαζομένους να συνεχίσουν προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ χαιρετισμό απέστειλαν οι κ.κ. Απόστολος Καραναστάσης και Ιωάννης Σαρακιώτης, με το δεύτερο να υπογραμμίζει ότι πρωτοβουλίες σαν κι αυτές επεκτείνουν το στίγμα του Κέντρου της περιοχής μας και πέρα από την επικράτεια. Τη συνδιοργανώτρια Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, εκπροσώπησε ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, το Δήμο Λαμιέων, η Αντιδήμαρχος κα Βίβιαν Αργύρη, ενώ το χώρο της Εκπαίδευσης ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδος, κ. Χρήστος Δημητρίου.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας παρέστησαν, πέραν του Προέδρου, κ. Θεόδωρου Δημόπουλου, o οποίος κατά την εισαγωγική τοποθέτηση του τόνισε την ανάγκη μετασχηματισμού της συλλογικής νοοτροπίας και θεώρησης των εμπλεκομένων απέναντι στα ζητήματα παιδικής προστασίας, η Αν. Β’ Αντιπρόεδρος, κα Ευθυμία Καρύγιαννη, καθώς και η κα Βασιλική Λάσπη με διττή ιδιότητα, εκείνη του Μέλους του Δ.Σ. και του Εκπροσώπου της ΕΣΑΜΕΑ στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, μεγάλη υπήρξε η συμμετοχή επαγγελματιών του χώρου και λοιπών ευαισθητοποιημένων πολιτών στα θέματα της παιδικής προστασίας, ενώ εξίσου σημαντική ήταν και η παρουσία σπουδαστών τμημάτων που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας.

Διαβάστε Επίσης  Συγκρότηση Επιτροπής Ισότητας των Φύλων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!