Πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών ΙΚΥ σε Έλληνες υποψήφιους διδάκτορες του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας 2018-2019

Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων ακαδημαϊκού έτους έναρξης 2018 – 2019. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικώς και στην συνέχεια σε έντυπη μορφή με καταληκτικές ημερομηνίες τις 31/01/2018 και 9/2/2018 αντιστοίχως.

Απευθύνεται σε Έλληνες, εν δυνάμει υποψήφιους διδάκτορες, κατόχους τίτλου σπουδών επιπέδου Μάστερ ή ισοδύναμου και υλοποιείται μέσω της ένταξης των επιλεγέντων στο πρόγραμμα διδακτορικών σπουδών του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας. Για το ακαδημαϊκό έτος 2018 -2019 χορηγούνται πέντε (5) υποτροφίες. 

Απαιτείται ηλεκτρονική υποβολή στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας με καταληκτική ημερομηνία την 31η Ιανουαρίου 2018 και στην συνέχεια, υποβολή στο ΙΚΥ, σε έντυπη μορφή, με καταληκτική ημερομηνία την 9η Φεβρουαρίου 2018. Για την υποβολή υποψηφιότητας διαβάστε προσεκτικά το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων ακαδημαϊκού έτους 2018 -2019, η οποία επισυνάπτεται.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας –ΕΠΙΦ- (European Education Institute, www.eui.eu) είναι Ευρωπαϊκός Οργανισμός ο οποίος αποτελεί διεθνούς φήμης και αναγνώρισης ακαδημαϊκό κέντρο σπουδών και έρευνας ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, το οποίο είναι ομοταγές προς τα ελληνικά Α.Ε.Ι. Το Ελληνικό κράτος -ως κράτος μέλος του ΕΠΙΦ, κατά την ιδρυτική συνθήκη του ΕΠΙΦ. (άρθρο 17 του ν. 1628/1986), χορηγεί, στο πλαίσιο των διαθεσίμων πιστώσεων, υποτροφίες σε Έλληνες ερευνητές που έχουν εισαχθεί στα προγράμματα του ΕΠΙΦ. Οι υποτροφίες αυτές χορηγούνται από το ΙΚΥ, σε συνεργασία με το ΕΠΙΦ, δυνάμει του άρθρου 2 του ν. 1698/1987.

Εκδήλωση ενημέρωσης για το πρόγραμμα διδακτορικών σπουδών του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 11 π.μ., στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αίθουσα Α4.1, θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος διδακτορικών σπουδών του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας (European University Institute-EUI) από τον κ. Προμηθέα Περίδη, ο οποίος εκπονεί το διδακτορικό του στη Νομική Σχολή του EUI.

Παράλληλα, θα υπάρξει παρέμβαση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), καθηγητού κ. Κυριάκου Αθανασίου, σχετικά με τις δυνατότητες λήψης υποτροφίας από το ΙΚΥ για την παρακολούθηση του προγράμματος αυτού.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο ακόλουθο link:

https://www.eui.eu/ProgrammesAndFellowships/DoctoralProgramme/DoctoralProgrammePresentations

Be the first to comment on "Πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών ΙΚΥ σε Έλληνες υποψήφιους διδάκτορες του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας 2018-2019"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!