Ψήφισμα: Γυναίκες και Παιδιά – Οχι πια θύματα Βίας

Γιατί είναι σημαντικό;

Η βία κατά των γυναικών και των παιδιών συνεχίζει να αυξάνεται παγκοσμίως παρά την ισχύουσα νομοθεσία σε όλες τις κοινωνικές τάξεις και ομάδες. Κρυφά ή φανερά, στην ιδιωτική ή τη δημόσια σφαίρα, οι αριθμοί είναι γνωστοί και οι στατιστικές αμείλικτες.

1 στις 3 γυναίκες στην Ευρώπη και 1 στις 4 στην Ελλάδα έχουν υποστεί βία κάποια στιγμή στη ζωή τους. 1 στα 4 κορίτσια, κάτω των 15 ετών, στην Ελλάδα έχει υποστεί βία από ενήλικο δράστη. Στη χώρα μας τα περιστατικά βιασμών υπολογίζονται στα 5.000 ετησίως, ενώ ΜΟΝΟ 150 από αυτά καταγγέλλονται και φτάνουν στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Η Ευρώπη αποφάσισε ότι αυτό πρέπει να σταματήσει. Για το λόγο αυτό το 2011 στην Κωνσταντινούπολη 42 χώρες υπέγραψαν την Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ένα πλαίσιο εναρμόνισης των Εθνικών νομοθεσιών για την αποτελεσματικότερη πάταξη της βίας εναντίον των γυναικών (συμπεριλαμβανομένων των νέων γυναικών κάτω των 18 ετών) και των παιδιών.

Η χώρα μας υπέγραψε την Σύμβαση, αλλά ακόμη και σήμερα, 6 χρόνια μετά, η Βουλή των Ελλήνων δεν την έχει επικυρώσει. Δηλαδή, δεν έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη να βελτιώσει τη νομοθεσία για να αποτραπεί η βία κατά των γυναικών.

 

Η ΧΕΝ στην Ελλάδα, βάζει στόχο να συγκεντρώσει άμεσα 25.000 υπογραφές ανδρών και γυναικών που θεωρούν ότι η βία εναντίον των γυναικών πρέπει να εξαλειφθεί από την Ελληνική, αλλά και από κάθε άλλη κοινωνία.

Η ΧΕΝ, ως γυναικεία οργάνωση, εργάζεται για έναν κόσμο χωρίς βία και διακρίσεις.

Υπογράφουμε, γιατί θέλουμε στην πράξη μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης.

 

 

Υπογράψτε το ψήφισμα εδώ >> secure.avaaz.org

 

Διαβάστε Επίσης  Σάμος: Τραγικές και απάνθρωπες οι συνθήκες διαβίωσης και στο Βαθύ

Be the first to comment on "Ψήφισμα: Γυναίκες και Παιδιά – Οχι πια θύματα Βίας"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!