Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Κατάρτισης και Επιμόρφωσης Σχολικών Νοσηλευτών για το Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1

Η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (ΠΕΑΝΔ), μέλος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», διοργανώνει  Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα  Κατάρτισης και Επιμόρφωσης Σχολικών Νοσηλευτών για το ΣΔΤ1 με αφορμή την ανάγκη υποστήριξης των μαθητών με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 (ΣΔΤ1), σε συνεργασία με το Τμήμα Νοσηλευτικής  του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την  αιγίδα της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη-ΕΛΟΔΙ.

Που απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε σχολικούς νοσηλευτές που έχουν διοριστεί το τρέχον σχολικό έτος σε μαθητές με ΣΔΤ1, στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.

Διάρκεια-Εισηγητές

Είναι συνολικής διάρκειας 68 εκπαιδευτικών ωρών, περιλαμβάνει 30 ώρες θεωρίας και 38 ώρες πρακτικής εκπαίδευσης και οι εισηγητές είναι εξειδικευμένοι επιστήμονες στο Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1, όπως ο καθηγητής παιδιατρικής Χρήστος Μπαρτσόκας.

Επιστημονικά υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος είναι η κ. Βασιλική Μάτζιου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Νοσηλευτικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών-Τμήμα Νοσηλευτικής.

 

Το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 15 Δεκεμβρίου 2017 και θα ολοκληρωθεί στις 4 Φεβρουαρίου 2018, με τις παραδόσεις των διαλέξεων να πραγματοποιούνται Παρασκευές απόγευμα (4-8μμ), Σάββατα (9-3μμ) και δύο Κυριακές (επισυνάπτεται το πρόγραμμα). 

Μεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σχολικών Νοσηλευτών

Τις μέρες των κλινικών φροντιστηρίων, θα προσφερθεί στους συμμετέχοντες μεσημεριανό γεύμα και 2 coffee-breaks.

Σε ότι αφορά το θεωρητικό τμήμα των 30 ωρών, θα πραγματοποιηθεί στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Νίκης 4, 10563, Σύνταγμα, Αθήνα) με δυνατότητα παρακολούθησης μέσω τηλεδιάσκεψης που παρέχεται από το Επιμελητήριο, για τους νοσηλευτές που διαμένουν εντός ή εκτός Αττικής και έχουν δυσκολία παρακολούθησης με φυσική παρουσία. Σε ότι αφορά την πρακτική εκπαίδευση, θα πραγματοποιηθεί στη  Θεσσαλονίκη (27 & 28 Ιανουαρίου 2018) και στην Αθήνα  (3 & 4 Φεβρουαρίου 2018) με υποχρεωτική φυσική παρουσία των συμμετεχόντων.

Οι στόχοι του προτεινόμενου προγράμματος είναι :

  • Η επιστημονική και κλινική εκπαίδευση των νοσηλευτών στη φροντίδα παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1.
  • Οι νοσηλευτές να έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν, υπηρεσίες ενημέρωσης και διαχείρισης του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 1, βασισμένες σε σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα
  • Η μείωση των άμεσων και απώτερων επιπλοκών, η επίτευξη μέγιστου θεραπευτικού αποτελέσματος μέσω της συμμόρφωσης στη θεραπευτική αγωγή, η βελτίωση της ποιότητας ζωής του παιδιού και την ομαλή προσαρμογή του στην καθημερινότητα.

Το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα επιχορηγείται οικονομικά απο το Σύλλογο της “ΠΕΑΝΔ”

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα διανεμηθεί  CD με τις παρουσιάσεις power point, ενδεικτική βιβλιογραφία σύμφωνα με το περιεχόμενο μάθησης του Αναλυτικού Προγράμματος, πιστοποιητικό παρακολούθησης, έντυπο ενημερωτικό υλικό και αναλώσιμο υλικό για την πρακτική εκπαίδευση, το κόστος των οποίων είναι συμβολικό και καθορίζεται στο ποσό των τριάντα ευρώ (30,00€) ανά συμμετέχοντα.  

Δηλώσεις συμμετοχής έως 13 Δεκεμβρίου 2017 ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: 

  • Αίτηση εγγραφής εδώ
  • Αντίγραφο του τίτλου σπουδών
  • Βεβαίωση ή έγγραφο που πιστοποιεί την ιδιότητά σας ως νοσηλευτής ή σχολικός νοσηλευτής σε μαθητή με ΣΔΤ1
  • Κατάθεση του αντιτίμου 30€ με το όνομα του συμμετέχοντα στο λογαριασμό: GR53 0110 6940 0000 6944 8000 955-Εθνική, Δικαιούχος “ΠΕΑΝΔ”
  • Όλα τα παραπάνω 4 έγγραφα να αποσταλούν μαζί έως τις 13/12/17 στο e-mail: peand@live.com (θα λάβετε απαντητικό e-mail επιβεβαίωσης της λήψης των εγγράφων)

 

Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί:
 

Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο  εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.

Τα Σωματεία-μέλη του Μαζί για το Παιδί:

Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη» • Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» – Κ.Α.Σ.Π. • Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών •Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού• Οι Φίλοι του Παιδιού• Οι Φίλοι της Μέριμνας• Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) •Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» •Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος».

 

Διαβάστε Επίσης  Εμβόλιο για covid-19: η ώρα της ανθρώπινης “ενηλικίωσης”

 

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!