Έκθεση φωτογραφίας «Υπερασπίζονται τα δικαιώματά μας – 30 χρόνια Βραβείο Ζαχάρωφ»

Τα τελευταία 30 χρόνια το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τιμά με το βραβείο Ζαχάρωφ τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτές είναι οι ιστορίες 4 ακτιβιστών που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην ελευθερία.
 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συνεργασία με την Magnum photos, δημιούργησαν, με αφορμή τα 30 χρόνια του Βραβείου Ζαχάρωφ, έκθεση φωτογραφίας με τη ζωή και το έργο τεσσάρων ακτιβιστών, μελών του βραβείου Ζαχάρωφ. Η έκθεση «Υπερασπίζονται τα δικαιώματά μας – 30 χρόνια Βραβείο Ζαχάρωφ»,  με περισσότερες από 100 φωτογραφίες, θα ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Η Asma Kaouech, είναι ακτιβίστρια που αγωνίζεται για να αποτρέψει τη ριζοσπαστικοποίηση των νέων. Η ένωση που δημιούργησε, Fanny Raghman Anni, προσφέρει στους νέους Τυνήσιους την ευκαιρία να εκφραστούν μέσα από το θέατρο του δρόμου, εργαστήρια και πολιτιστικές δραστηριότητες.

©Newsha TavakolianMagnum Photos, 2017

©Newsha TavakolianMagnum Photos, 2017

Ο Samrith Vaing, από την Καμπότζη ταξιδεύει σε μακρινά χωριά και καταγράφει με την κάμερά του τη ζωή των αυτοχθόνων μειονοτήτων, που απομακρύνονται παρά τη θέλησή τους από τους τόπους τους, και τους μιλά για τα δικαιώματά τους. Ο τρόπος ζωής τους απειλείται από επιθετικές και άναρχες αγροτικές επιχειρήσεις που θέτουν τα κέρδη πάνω από τους τοπικούς πληθυσμούς.

©Jérôme SessiniMagnum Photos, 2017

©Jérôme SessiniMagnum Photos, 2017

Η Jadranka Miličević, είναι πρόσφυγας πολέμου από τη Βοσνία και ακτιβίστρια που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών. Ταξιδεύει από χωριό σε χωριό και συναντά γυναίκες σε απόγνωση, τις βοηθά να πάρουν τον έλεγχο της ζωής τους να γίνουν ανεξάρτητες και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.  Μέσα από το ίδρυμα της και τα σεμινάρια που διοργανώνει προωθεί την ισότητα των φύλων  και τη θετική εξέλιξη της κοινωνίας μέσω της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

©Bieke Depoorter/Magnum Photos, 2017

©Bieke Depoorter/Magnum Photos, 2017

Ο Ameha Mekonnen, πρώην δημόσιος υπάλληλος από την Αιθιοπία, πλέον είναι δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υπερασπίζεται δημοσιογράφους που βρίσκονται αντιμέτωποι με τη λογοκρισία των κυβερνητικών αρχών. Η ζωή του είναι ένας αέναος αγώνας για την υπεράσπιση της ελευθερίας της σκέψης, της έκφρασης και του δικαιώματος κριτικής σκέψης και διαμαρτυρίας.

©Enri Canaj/Magnum Photos, 2017

©Enri Canaj/Magnum Photos, 2017

Πηγή: europarl.europa.eu

 

Διαβάστε Επίσης  Η «σχεδία» των λουλουδιών και της συμφιλίωσης

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!