«Εισαγωγή στη θεραπεία & αποκατάσταση των Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος Μέσης και Χαμηλής Λειτουργικότητας» – Εκπαίδευση μέσα από την κλινική πρακτική

Το Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης του «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου»-Κ.Π.Ε διοργανώνει τη 3η Σειρά του Εκπαιδευτικού Προγράμματος για νέους επαγγελματίες ψυχικής υγείας και Ειδικής Αγωγής, εκπαιδευτικούς και απόφοιτους /τελειόφοιτους συναφών σχολών με θέμα: «Εισαγωγή στη θεραπεία & αποκατάσταση των Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος Μέσης και Χαμηλής Λειτουργικότητας» – Εκπαίδευση μέσα από την κλινική πρακτική. 

Η 1η και 2η Σειρά του Προγράμματος πραγματοποιήθηκε, με απόλυτη επιτυχία και με βαθμό ικανοποίησης των συμμετεχόντων που ξεπέρασε το 91% αμφότερα- όπως προέκυψε από τα συνολικά έντυπα αξιολόγησης που συμπλήρωσαν με την ολοκλήρωση της Εκπαίδευσης – με τη συνολική συμμετοχή 20 νέων επαγγελματιών με ενδιαφέρον για τις ΔΑΦ, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο στη διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση ατόμων με ΔΑΦ.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται από το Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης του ΚΠΕ, σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας Εφήβων με Αυτισμό στη Δυτική Αττική “Στην Αυλή του Κόσμου” καθώς και με τον “Ηλίανθο” Εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης ατόμων με ΔΑΦ.  Στόχος του Προγράμματος είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες τις απαραίτητες εκείνες επαγγελματικές δεξιότητες, που θα τους επιτρέψουν να εργαστούν αποτελεσματικά με άτομα με ΔΑΦ Μέσης και Χαμηλής Λειτουργικότητας .

Τα τελευταία 10 χρόνια οι δομές του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου στο Περιστέρι έχουν εκπαιδεύσει  περισσότερους από 150 νέους επαγγελματίες ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης, πολλοί/ές από τους οποίους εντάχθηκαν στη συνέχεια στο δυναμικό του ΚΠΕ, είτε άλλων δομών για άτομα με ΔΑΦ.

Το Πρόγραμμα συνδυάζει τη θεωρητική με την πρακτική εκπαίδευση- εφαρμοσμένη κλινική πρακτική. 

  • Θεωρητικό μέρος:  8 συναντήσεις συνολικής διάρκειας 34 ωρών. 
  • Πρακτικό μέρος: Συμμετοχή των εκπαιδευόμενων, με την καθοδήγηση των θεραπευτών του ΚΠΕ, στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων αποκατάστασης, συνολικής διάρκειας τουλάχιστον 130 ωρών, με δυνατότητα επέκτασης έως και 200 και επιπλέον, έως 12 ώρες ατομική εποπτεία.
Διάρκεια: 4 μήνες. 
3η σειρά: Φεβρουάριος 2018 – Ιούνιος 2018, έναρξη 24/2/2018
Τόπος: Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, Χρυσολωρά 10-12, Περιστέρι, Αθήνα
Αριθμός συμμετεχόντων: 12 άτομα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 
Εγγραφές δεκτές μέχρι (παράταση εγγραφών): 20 Φεβρουαρίου 2018  (θα ακολουθήσει συνέντευξη για την οριστικοποίηση της συμμετοχής).

Για διευκρινήσεις και εγγραφές: Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης, Κυρία Χούλη Παρασκευή, Τηλέφωνο: 210-5731581, 6984601372, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-15:00, Ηλ. Ταχυδρομείο: tete@kpechios.gr

Αναλυτικές Πληροφορίες στο Ενημερωτικό Έντυπο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος

 

Δήλωση Συμμετοχής

Η παραπάνω δήλωση συμμετοχής αποστέλλεται συμπληρωμένη, με e-mail, στη διεύθυνση tete@kpechios.gr ή με fax στο 2105789191. Η δήλωση συνοδεύεται ή ακολουθείται από το καταθετήριο και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την παροχή έκπτωσης.

Οι δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές γίνονται δεκτές ως τις 20/2/2018.

Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί μετά από συνέντευξη και αποδοχή των όρων συνεργασίας.

 

Προκαταρκτικό Πρόγραμμα

 

Διαβάστε Επίσης  Εκπαίδευση στη Συνθετική Συμβουλευτική & στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία | Athens Synthesis Centre

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!