Εισαγωγή στο Photoshop: Σεμινάριο Εκπαίδευσης & Πιστοποίησης Ιανουάριος 2018

Με όραμα και φιλοδοξία την παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου στην αιχμή των εξελίξεων των νέων τεχνολογιών, το “Πόλις” Επιμορφωτικό Πολιτιστικό Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, Κινητικής Έκφρασης και Επικοινωνίας Ηρακλείου Αττικής οργανώνει Κύκλο ποιοτικών Εκπαιδευτικών και Επιμορφωτικών Προγραμμάτων Εκμάθησης & Πιστοποίησης “Photoshop”, απόλυτα προσαρμοσμένα στις σημερινές απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Τα ποιοτικά Σεμινάρια απευθύνονται σε όλους τους χρήστες που έχουν περιορισμένες γνώσεις στην ψηφιακή επεξεργασία εικόνας και θέλουν να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο της. Το πρόγραμμα οργανώνεται στο πλαίσιο της δια βίου μάθηση. Θα γνωρίσουμε την έννοια του ψηφιακού αρχείου σε βάθος και όλες τις σημαντικές τεχνικές επεξεργασίας του, μέσω της εφαρμογής Photoshop.

Η διάρκεια του Επιμορφωτικού Σεμιναρίου Photoshop είναι 18 ώρες, (Εκμάθηση – Εφαρμογές 18 ώρες & προαιρετικά 12 ώρες ετοιμασία Πιστοποίησης) 

Έναρξη Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 (κάθε Σάββατο & Κυριακή 15.00-18.00).

Η Διδασκαλία εντάσσεται στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιμορφωτικών Σεμιναρίων που οργανώνει το “Πόλις” μέσα από την Υπηρεσία του Εκπαίδευση, στο Εκπαιδευτικό και Εξεταστικό του Κέντρο (κοντά στο σταθμό ΗΣΑΠ Ηράκλειο).

Στα Σεμινάρια μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, ιδιότητας και επιπέδου σπουδών:

 1. Απόφοιτοι Λυκείου, Φοιτητές, Πτυχιούχοι ΑΕΙ, ΤΕΙ & ΙΕΚ.
 2. Εργαζόμενοι ή επαγγελματίες του χώρου που επιθυμούν επιπλέον Κατάρτιση & Πιστοποίηση.
 3. Άνεργοι που αναζητούν απασχόληση και επιθυμούν να προετοιμαστούν για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας.

Κόστος Σεμιναρίου Photoshop 18 ωρών (με φυσική παρουσία Καθηγητή): 60€
Εκπαίδευση και Εξετάσεις Πιστοποίησης (Πιστοποιημένος φορέας Gloabal Cert Υπ. Παιδείας ΕΟΠΠΕΠ) 65€

Στο τέλος της Εκπαίδευσης διεξάγονται online Εξετάσεις Πιστοποίησης (Φορέας Πιστοποίησης Global Cert) για Γνώση & Χρήση Photoshop.
​Επίσης παρέχεται Βεβαίωση & Δίπλωμα Παρακολούθησης από το Εκπαιδευτικό & Εξεταστικό Κέντρο “Πόλις”. 

Περισσότερες Πληροφορίες
τηλ: 210 8000009 – 210 2770181 

ΔΗΛΩΣΤΕ ONLINE ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Θεματικές Ενότητες Διδασκαλίας Photoshop:

Περιβάλλον Εργασίας

Tο Photoshop είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας. Θεωρείται επαγγελματικό εργαλείο και χρησιμοποιείται από το φωτογραφείο της γειτονιάς μας μέχρι τα μεγάλα studios του κινηματογράφου. Ένα σπουδαίο πράγμα σχετικά με το Photoshop είναι ότι προσφέρει μια πληθώρα εργαλείων και χαρακτηριστικών που σας βοηθάνε να κάνετε σχεδόν οτιδήποτε θέλετε με τις ψηφιακές σας εικόνες. Σε αυτή την ενότητα θα μιλήσουμε για το περιβάλλον εργασίας του Photoshop και θα εξοικειωθούμε με τα μενού, τις καρτέλες και τις επιλογές του, καθώς επίσης και με συνοδευτικά προγράμματα Bridge (διαχείριση εγγράφων) και camera raw ( προσφέρει ευκολία και έλεγχο δουλεύοντας με RAW αρχεία καθώς και με TIFF και JPGS).

Δουλεύοντας με

Σε αυτό το μάθημα, θα μάθουμε πώς να ανοίγουμε αρχεία camera raw (δηλαδή από διαφορετικούς κατασκευαστές), πως να ρυθμίζουμε τον τόνο και το χρώμα σε μια πρώτη εικόνα, πως θα τονίζουμε την αντίθεση σε μέρη ή σε όλη την εικόνα, θα ισιώσουμε την εικόνα κλπ. Θα μάθουμε τον συγχρονισμό των ρυθμίσεων ταυτόχρονα σε πολλαπλές εικόνες και το άνοιγμα του camera raw σαν φίλτρο στο Photoshop. Όταν κάνουμε προσαρμογές σε μια εικόνα στο Camera Raw τα αρχικά δεδομένα του αρχείου διατηρούνται έτσι κρατάμε την αρχική ανέπαφη για μελλοντική χρήση ή άλλες προσαρμογές.

Ανάλυση χρώμα

Tα μικρότερα δυνατά στοιχειώδη κομμάτια από τα οποία συντίθενται οι εικόνες ονομάζονται pixels. Μπορούμε να τα δούμε ανοίγοντας μία φωτογραφία στο Photoshop και κάνοντας το μεγαλύτερο δυνατό zoom in πάνω της.
Γνωρίζοντας πώς δημιουργούνται τα χρώματα και πώς σχετίζονται μεταξύ τους επιτρέπει να εργαστούμε πιο αποτελεσματικά στο Photoshop. Αντί για την επίτευξη ενός αποτελέσματος από λάθος, θα παράγουμε σταθερά αποτελέσματα χάρη στην κατανόηση της βασικής θεωρίας χρωμάτων.
Ta Layers είναι τμήματα της εικόνας που δουλεύουμε τα οποία μπορούμε να τα επεξεργαστούμε ξεχωριστά και να τα συνδυάσουμε με τα υπόλοιπα, ώστε να συνθέσουμε την τελική εικόνα.

Επιλογή μετατροπές κόψιμο

Σε αυτή την ενότητα θα δείξουμε πώς επιλέγουμε περιοχές της εικόνας, τα εργαλεία που υπάρχουν και τη χρήση τους.
Επίσης θα δείξουμε πώς μπορούμε να κάνουμε κάποιες βασικές τροποποιήσεις στα Layers της εικόνας μας, όπως είναι η μεγέθυνση, η περιστροφή και η αντιστροφή, αλλά και πώς να τους δίνουμε νέο σχήμα, μέσα από την επιλογή Transform
Θα χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο περικοπής για να ισιώσουμε, περικόψουμε, και αλλάξουμε την κλίμακα της φωτογραφίας. Θα μάθουμε να μην σβήνουμε οριστικά τα τμήματα που κόβουμε.

Μάσκες και κανάλια

Στο Photoshop, οι μάσκες απομονώνουν ή προστατεύουν τα μέρη μιας εικόνας. Με το Layer Mask μπορούμε να κρύψουμε το μέρος ενός Layer που δεν θέλουμε να φαίνεται, αντί να το διαγράψουμε μόνιμα. Οπτικά το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, αλλά θα μπορείτε πάντα να αναιρέσετε την προσωρινή διαγραφή.
Στο Photoshop, μπορούμε να κάνουμε προσωρινές μάσκες, που ονομάζονται γρήγορες μάσκες (quick mask), ή μπορούμε να δημιουργήσουμε μόνιμες μάσκες και να τις αποθηκεύσουμε ως ειδική κλίμακα του γκρι σε κανάλια που ονομάζονται άλφα κανάλια (alpha channels).

Βασικές διορθώσεις φωτογραφίας
Το Photoshop περιλαμβάνει μια ποικιλία εργαλείων και εντολών για τη βελτίωση της ποιότητας μιας φωτογραφικής εικόνας. Αυτό το μάθημα καθοδηγεί στη διαδικασία διόρθωσης, αλλαγής μεγέθους, και ρετουσαρίσματος μιας φωτογραφίας και περιλαμβάνει:

 • Κατανόηση ανάλυσης και μεγέθους.
 • Χρησιμοποίηση του εργαλείου διόρθωσης σημείου για την επισκευή μέρους μιας εικόνας.
 • Χρησιμοποίηση του εργαλείου Patch content-aware για να αφαιρέσουμε ή να αντικαταστήσουμε αντικείμενα.
 • Χρησιμοποίηση του εργαλείο σφραγίδας αντιγραφής για να αλλαγή περιοχών.
 • Αφαίρεση ψηφιακών αντικείμενων από μια εικόνα.
 • Εφαρμογή του φίλτρου Smart Sharpen για να τελειώσουμε το ρετουσάρισμα φωτογραφιών.

Σύνθεση με την χρήση φίλτρων

Τα Φίλτρα μπορούν να μετατρέψουν συνήθεις εικόνες σε εξαιρετική ψηφιακή τέχνη. Έξυπνα φίλτρα επιτρέπουν να επεξεργαστούμε αυτές τις μεταμορφώσεις ανά πάσα στιγμή. Η μεγάλη ποικιλία των φίλτρων στο Photoshop μας επιτρέπουν να είμαστε όσο δημιουργικοί μας επιτρέπει η φαντασία μας. Για να τα χρησιμοποιήσουμε δε χρειάζονται ειδικές γνώσεις, χρειάζεται απλά χρόνος για πειραματισμό και μπορούμε να έχουμε αξιοπρεπή αποτελέσματα!

 • Εφαρμογή και επεξεργασία έξυπνων φίλτρων.
 • Χρησιμοποίηση του φίλτρου Liquify για διόρθωση ή στρέβλωσης εικόνας.
 • Εφαρμογή εφέ χρωμάτων σε επιλεγμένες περιοχές μιας εικόνας.
 • Εφαρμογή των blur φίλτρων για δημιουργία διάφορων εφέ.

Κείμενα σώσιμο εκτύπωση

Η ομάδα των εργαλείων του κειμένου βρίσκεται στην Εργαλειοθήκη και περιλαμβάνει τέσσερα είδη Type Tools (T), δύο για οριζόντια γραφή και δύο για κάθετη. Τα δύο πρώτα εργαλεία είναι για γραφή, ενώ τα δύο δεύτερα λειτουργούν σαν Masks. Για τη μορφοποίηση ενός κειμένου, χρησιμοποιώντας ένα από τα δύο πρώτα εργαλεία, μας είναι πολύ οικεία καθότι μας παραπέμπει σε όλους τους επεξεργαστές κειμένου.
Αφού έχουμε επεξεργαστεί μια εικόνα για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλουμε να την μοιραστούμε ή να την δημοσιεύσουμε με κάποιο τρόπο. Πρέπει να επεξεργαστούμε την ανάλυση των αρχείων, τα χρώματα, το μέγεθος του αρχείου, καθώς και άλλες πτυχές της εικόνας αναλόγως.
Θα πρέπει να κάνουμε τις ρυθμίσεις που απαιτούνται για δημοσίευση στο web ή για εκτύπωση με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

 

Έναρξη Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 (κάθε Σάββατο & Κυριακή 15.00-18.00).

Περισσότερες Πληροφορίες 
τηλ: 210 8000009 – 210 2770181

ΔΗΛΩΣΤΕ ONLINE ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

 

“Πόλις”
Σπουδή, Τέχνη, Ίαση & Τέρψη
Επιμορφωτικό Πολιτιστικό Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, Κινητικής Έκφρασης & Επικοινωνίας Ηρακλείου Αττικής
Εκπαίδευση & Πολιτισμός με Στυλ & Αισθητική
Μαρίνου Αντύπα & Φιλοθέης
14121 Ηράκλειο Αττικής
τηλ.: 210 8000009 – 210 2770181
e-mail: education@polis.edu.gr 
Ιστοσελίδα: www.polis.edu.gr
Facebook: www.facebook.com/polis.education

 

Διαβάστε Επίσης  + : μορφώνουμε συλλογικότητες | 1o Βιωματικό Eργαστήρι με άξονα το θέατρο του καταπιεσμένου από την SCI-Hellas

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!