Ιανουάριος: μήνας οικονομικής υποστήριξης της PRESSENZA

Μέλη της συντακτικής ομάδας λατινοαμερικάνικου γραφείου της PRESSENZA.

Ένα εναλλακτικό μέσο ενημέρωσης που θέλει να διατηρεί ανεξάρτητη φωνή, όπως η PRESSENZA, βασίζεται στις συνεισφορές των ανθρώπων που τη διαβάζουν και θέλουν να τη στηρίζουν. Ο Ιανουάριος έχει παγκοσμίως θεσπιστεί ως μήνας οικονομικής συνεισφοράς και είναι για όλους και όλες εμάς που εργαζόμαστε εθελοντικά στα 25 γραφεία ανά τον πλανήτη, μήνας γιορτής.

Γιορτάζουμε με την οικονομική μας ανεξαρτησία το ότι έχουμε άποψη, λόγο και θέση για θέματα που δεν είναι πάντα «ευχάριστα» και προωθούμε προσεγγίσεις που δεν είναι ιδιαίτερα καλοδεχούμενες από το σημερινό σύστημα.

Γιορτάζουμε τη δυνατότητά μας να στηρίζουμε γεγονότα και κινήματα που δεν είναι συστημικά, που δεν είναι ίσως τόσο γνωστά και που προάγουν την ενεργή μη βία, την εξέλιξη, τα κοινά, την ανοιχτότητα, τη συμφιλίωση και την ειρήνη.

Γιορτάζουμε την αποφασιστικότητά μας να αναδεικνύουμε την ανάγκη για θεσμικές αλλαγές και βαθιές τομές στον τρόπο που σήμερα οι κοινωνίες εξελίσσονται σε πολλά επίπεδα: στην υγεία, στην παιδεία, στο περιβάλλον, στην εργασία και στο εισόδημα, στη μετακίνηση των ανθρώπων, στη πνευματικότητα, στα κοινά.

Γιορτάζουμε την ισορροπία μεταξύ καταγγελίας και δημιουργίας ενός νέου κόσμου. Την ίδια στιγμή που είναι σημαντικό να καταγγέλλουμε όσους από θέσεις εξουσίας απομυζούν τον κόσμο, συντηρούν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τη βία, δίπλα βρίσκονται άνθρωποι και κινήσεις που δημιουργούν εναλλακτικά μοντέλα ύπαρξης και συνύπαρξης.

Με τα χρήματα που συγκεντρώσαμε πέρσι καταφέραμε να ενισχύσουμε τεχνικά το εγχείρημα και να το ασφαλίσουμε καλύτερα από επιθέσεις. Εκδώσαμε βιβλία με επιλογές από άρθρα σε ισπανικά, ιταλικά και ελληνικά. Οργανώσαμε συναντήσεις των γραφείων σε Ευρώπη (Βαρκελώνη) και Λατινική Αμερική (Εκουαδόρ). Καλέσαμε σημαντικούς ανθρώπους στη δική μας ζώνη στο ετήσιο συνέδριο εναλλακτικών μέσων επικοινωνίας της DW. Στηρίξαμε την αποστολή στο Εκουαδόρ. Νομιμοποιήσαμε το πρακτορείο και στην Ευρώπη (Ολλανδία). Διοργανώσαμε εκδήλωση εναλλακτικών μέσων ενημέρωσης στη Βαρκελώνη. Εμπλουτιστήκαμε με τη δημιουργία ενός ακόμα γραφείου και μιας ακόμα γλώσσας (καταλανικά).

Οι σκέψεις και οι προτεραιότητές μας για το 2018 αφορούν την ενίσχυση των υπαρχόντων γραφείων αλλά και το άνοιγμα καινούριων (με προτεραιότητα γραφεία στην Ασία και τη Μέση Ανατολή). Η Κούβα και η ΙσραηλινοΠαλαιστινιακή ζώνη εξακολουθούν να τραβούν την προσοχή μας. Η συμμετοχή του πρακτορείου σε συνέδρια και φόρα που προωθούν τη μη βία, την ειρήνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα εναλλακτικά κινήματα είναι στους σχεδιασμούς μας.

Βοήθησέ μας να γίνουν πραγματικότητα.

 

———————

Πρακτικά ζητήματα που αφορούν τη συνεισφορά:

Μετρητά: μπορείτε να τα δώσετε στην Όλγα Πατεράκη [E: olga.pateraki@pressenza.com, T: 6973949040], υπεύθυνη για τη συγκέντρωση συνεισφορών στην Ελλάδα.

Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό: Εθνική Τράπεζα, ΙΒΑΝ: GR4701106950000069560526142, Δικαιούχος: Όλγα Πατεράκη

Ενημερώστε για τον τρόπο και το ποσό με το οποίο θα συνεισφέρετε, καθώς θα ακολουθήσει ευχαριστήρια επιστολή.

 

pressenza.com

 

Διαβάστε Επίσης  Η Επιτροπή κηρύσσει την έναρξη της κατάθεσης υποψηφιοτήτων για το 11ο Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!