Κοινωνικές Δομές Δήμου Βύρωνα

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ιθώμης 6 (αγορά του Βύρωνα), Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 π.μ. – 17.00 μ.μ., τηλ.: 210-76.24.403, e-mail: koin.pant@dimosbyrona.gr

Σκοπός είναι η ανακούφιση των απόρων συμπολιτών μας και η αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας. Στόχος του είναι η διανομή τροφίμων, ειδών παντοπωλείου και ειδών βασικής υγιεινής σε τακτική βάση καθώς και η ψυχοκοινωνική στήριξη των ωφελούμενων.
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι: – άτομα/νοικοκυριά που διαμένουν στο Δήμο, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμα διαμενόντων στη χώρα, των ανιθαγενών και των αιτούντων διεθνούς προστασίας. Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται με κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια με στόχο την παροχή βοήθειας σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού όπως: άστεγοι, άποροι, ανασφάλιστοι, άνεργοι, άτομα με αναπηρίες και προβλήματα υγείας, ψυχικά νοσούντες και γενικότερα νοικοκυριά επαπειλούμενα ή βρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας και αδυναμίας.
Τα προϊόντα του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» παρέχονται στους δικαιούχους δωρεάν και προέρχονται κυρίως από χορηγίες και δωρεές αλλά και από άτομα που θέλουν να συμβάλουν και να προσφέρουν στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκης υποστήριξης.
 

Παροχή Συσσιτίου

Ιθώμης 6,Βύρωνα (Κοινωνικές Υπηρεσίες Δομής «Παροχής Συσσίτιο») Δημοτικός Πολυχώρος «ΑΣΤΡΑ» (Χώρος Παρασκευής Γευμάτων) Τηλ.:210 7653054 , Email: koin.sissitio@dimosbyrona.gr

Σκοπός της Δομής είναι:

  1. σε καθημερινή βάση, δωρεάν σίτιση σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως: σε οικογένειες (μονογονεϊκές, πολύτεκνες), σε ανέργους, σε αστέγους, και σε άπορους κατοίκους της περιοχής.
  2. η υποστήριξη  των ευάλωτων κατοίκων του Δήμου Βύρωνα με Ενέργειες Ενδυνάμωσης και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης.
  3. Κοινωνική Δικτύωση με Φορείς, Υπηρεσίες, επιχειρήσεις και εθελοντές της κοινότητας.

Ωφελούμενοι  για τις πιο πάνω υπηρεσίες είναι: πολίτες που κατοικούν στο ΔήμοΒύρωνα ωφελούμενοι του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι/ες μετανάστες, δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, αιτούντες άσυλο, ΑμεΑ και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Κοινωνικό Φαρμακείο

Καλλιπόλεως 59 & Αγ. Σοφίας Τ.Κ.: 16232 τηλ.: 210 7624403

 

Διαβάστε Επίσης  Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων eTwinning για το σχολικό έτος 2020-2021

Be the first to comment on "Κοινωνικές Δομές Δήμου Βύρωνα"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!