Πιλοτική Εφαρμογή Προγράμματος Κατάρτισης και Ενεργοποίησης Ανέργων από την Περιφέρεια Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης: «Περιφερειακός Μηχανισμός Παρακολούθησης της Αγοράς Εργασίας» που χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «ΚΡΗΤΗ 2014-2020» με τελικό δικαιούχο το Πανεπιστήμιο Κρήτης, αναλαμβάνει την υλοποίηση της Δράσης με τίτλο: «Πιλοτική Εφαρμογή Προγράμματος Κατάρτισης και Ενεργοποίησης Ανέργων».

Σκοπός της δράσης είναι η πιλοτική εφαρμογή του Προγράμματος Κατάρτισης που σχεδίασε το Πανεπιστήμιο Κρήτης και η ανατροφοδότησή – επικαιροποίηση του σύμφωνα με τα ευρήματα της αξιολόγησης της πιλοτικής εφαρμογής.

Στόχος της πιλοτικής εφαρμογής είναι η ενδυνάμωση και αναβάθμιση των προσόντων και των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης και ενεργοποίησης προκειμένου να επιτευχθεί η διευκόλυνση της ένταξης/επανένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Αντικείμενο της Δράσης είναι η παροχή προγράμματος ενίσχυσης δεξιοτήτων (capacity building training) σε ανέργους κάθε ηλικίας συνολικής διάρκειας 45 ωρών που υλοποιηθεί σε 10 εβδομαδιαίες συναντήσεις στο Κέντρο Νεότητας Αγίου Τίτου (Επιμενίδου 3, Ηράκλειο), κάθε Πέμπτη στις 10:00 π.μ., με πρώτη συνάντηση την 01/02/2018 και περιλαμβάνει τις παρακάτω 4 διδακτικές ενότητες:

    1. Οριζόντιες, Οργανωτικές και Διοικητικές Ικανότητες
    2. Κοινωνικό Κράτος, Κοινωνική Πολιτική και Υπηρεσίες
    3. Συμβουλευτική Απασχόλησης, Τεχνικές Εύρεσης θέσης εργασίας και Επαγγελματικός Προσανατολισμός
    4. Σύνταξη Βιογραφικού Σημειώματος

Ωφελούμενοι της Δράσης είναι 20 άνεργοι. Στην περίπτωση περισσότερων υποψηφίων θα δοθεί προτεραιότητα στους μακροχρόνια ανέργους.

Τη δράση θα υλοποιήσει ο Κωνσταντίνος Φλουρής, Εκπαιδευτής Ενηλίκων και Σύμβουλος Απασχόλησης, υπάλληλος του τμήματος Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας και Απασχόλησης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Ηρακλείου.

Δηλώσεις συμμετοχής από 08/01 έως 18/01/2018 (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, χρόνος ανεργίας) στο kflouris@crete.gov.gr

|> Πληροφορίες Κώστας Φλουρής 2813410411

Διαβάστε Επίσης  Το Συμβούλιο καταλήγει σε πολιτική συμφωνία σχετικά με το προσωρινό μέσο SURE

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!