Ερωτηματολόγιο Συμμετοχής σε Έρευνα: “Πένθος και Κουλτούρα”

Ο σκοπός της έρευνας αφορά την καλύτερη κατανόηση της εμπειρίας του πένθους μετα την απώλεια ενος σημαντικού προσώπου ανα τον κόσμο και τις διαφορετικές κουλτούρες. Η έρευνα είναι διαπολιτισμική και θα συμπεριλαμβάνει συμμετέχοντες απο 7 διαφορετικές χώρες (Αμερική, Γερμανία, Ολλανδία, Ελλάδα, Τουρκία, Λίβανο, Σερβία).

Στόχος είναι να διαπιστωθούν διαφορές αλλα και ομοιότητες μεταξύ των χωρών γύρω απο το πένθος. Σημειώνεται, επίσης, οτι η έρευνα αποτελείται απο δύο σκέλη: το ένα αφορά εμπειρίες ατόμων που έχων βιώσει την απώλεια κάποιου κοντινού/αγαπημένου προσώπου και το άλλο αφορά στάσεις και απόψεις (attitudes) απέναντι στο πένθος (για όσους δεν έχουν χάσει κάποιον/α).

Η συμμετοχή είναι εθελοντική, ανώνυμη και μπορεί να διακοπεί ανα πάσα στιγμή. Το ερωτηματολόγιο περιλαμβάνει αναλυτικές πληροφορίες ως προς το πλαίσιο της έρευνας, έντυπο συγκατάθεσης καθώς και τα στοιχεία του επιβλέποντος καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης για οποιαδήποτε ερώτηση ή ένστανση.

Ο απαιτούμενος χρόνος συμπλήρωσης είναι 15-20 λεπτά.

 

Σύνδεσμος με το ερωτηματολόγιο της έρευνας:

https://uusocsci.au1. qualtrics.com/jfe/form/SV_ 0Dm4IFVtn3mtHQ9

 

Πένθος και Κουλτούρα”
Έντυπο συγκατάθεσης συμμετοχής σε πανεπιστημιακή έρευνα

Το παρακάτω έντυπο σας παρέχει πληροφορίες που αφορούν την επιλογή σας να συμμετέχετε ή όχι στην έρευνα. Εάν αποφασίσετε να συμμετάσχετε αυτό δηλώνετε με το παρακάτω έντυπο συγκατάθεσης.

 

Σκοπός της έρευνας:

Καλείστε να συμμετάσχετε στην παρακάτω ερευνητική μελέτη σχετικά με την εμπειρία του πένθους ή τις πεποιθήσεις για το πένθος μετά την απώλεια ενός σημαντικού προσώπου σε διαφορετικές κουλτούρες. Ο στόχος της έρευνας είναι η καλύτερη κατανόηση του πένθους ως φαινόμενο ανά τον κόσμο.

 

Τι θα σας ζητηθεί να κάνετε:

Αν συμφωνήσετε να συμμετάσχετε στην έρευνα, θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε ερωτηματολόγια σχετικά με τις πεποιθήσεις σας για το πένθος. Ο χρόνος που θα χρειαστείτε για την συμπλήρωση είναι περίπου 20 λεπτά.

 

Υπάρχει κάποιο ρίσκο από την συμμετοχή μου στην έρευνα;

Το πιθανό ρίσκο είναι ελάχιστο και αφορά ενδεχόμενη συναισθηματική δυσφορία.

 

Ποιά είναι τα πιθανά οφέλη από την συμμετοχή μου στην έρευνα;

Παρόλο που δεν υπάρχει κάποιο άμεσο όφελος, συμμετέχοντας στην έρευνα αυτή συμβάλετε στην διεύρυνση της κατανόησης της εμπειρίας του πένθους για την απώλεια κάποιου σημαντικού ανθρώπου.

 

Συμμετοχή ή Αποχώρηση:

Η συμμετοχή σας στην έρευνα είναι εθελοντική.  Μπορείτε να αρνηθείτε να απαντήσετε οποιαδήποτε ερώτηση παραλείποντάς την. Μπορείτε επίσης να αποσύρετε το εν λόγω έντυπο συγκατάθεσης οποιαδήποτε στιγμή και για οποιονδήποτε λόγο απλά κλείνοντας την ιστοσελίδα.

 

Υπάρχει κάποια αποζημίωση/ αμοιβή;

Δεν δίνεται χρηματική αμοιβή για την συμμετοχή σε αυτή την έρευνα.

 

Προστασία προσωπικών δεδομένων και εμπιστευτικότητα:

Η συμπλήρωση των ερωτηματολογίων γίνεται ανώνυμα έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ιδιωτικότητά σας. Οι πληροφορίες που δίνετε θα γίνουν γνωστές μόνο σε μέλη της ερευνητικής ομάδας.

 

Σε ποιόν μπορώ να απευθυνθώ αν έχω περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με την έρευνα;

Σε αυτή την περίπτωση ή εάν νιώσετε ότι η έρευνα σας έβλαψε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον επικεφαλή της έρευνας καθηγητή Henk Schut (Ph.D) μέσω του email: h.schut@uu.nl

 

O Δρ. Henk Schut είναι καθηγητής του τμήματος Κλινικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης και έχει πάνω από 20ετή εμπειρία στο χώρο της έρευνας. Μαζί με την Dr. Margeret Stroebe, ανέπτυξε το Διπολικό μοντέλο για την αντιμετώπιση του πένθους.

Έχει επίσης γράψει διάφορα βιβλία και άρθρα σχετικά με το πένθος. 

Σελίδα πανεπιστημίου: https://www.uu. nl/staff/hschut/0

 

 

Σύνδεσμος με το ερωτηματολόγιο της έρευνας:

https://uusocsci.au1.qualtrics.com/jfe/form/SV_ 0Dm4IFVtn3mtHQ9

 

Διαβάστε Επίσης  Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: «Ο Επαγγελματίας Ψυχικής Υγείας σε Κοινοτικές Δομές: Δουλεύοντας με τις ψυχικές διαταραχές στην κοινότητα» - 2η σειρά

Be the first to comment on "Ερωτηματολόγιο Συμμετοχής σε Έρευνα: “Πένθος και Κουλτούρα”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!