Ομάδα «Είμαι Ακόμα Παιδί» | Κάλεσμα Εθελοντών (Αθήνα)

Η  ομάδα «Είμαι Ακόμα Παιδί» είναι ένα δίκτυο εθελοντών για την κοινωνικοποίηση και εξωστρέφεια των παιδιών σε Ορφανοτροφεία και Ιδρύματα.

Κύριοι στόχοι της ομάδας εθελοντών είναι:

Η δημιουργία νέων θετικών προτύπων στα παιδιά 
Κίνητρο για δράση στην ζωή τους 
Έμπνευση για οραματισμό για την ζωή τους 
 Η αποθυματοποίηση τους
Η αποιδρυματοποίηση τους 
Εξωστρέφεια και κοινωνικοποίηση τους 
Ανάπτυξη δημιουργικότητας τους μέσω παιχνιδιών

Οι δράσεις της εθελοντικής ομάδας στηρίζονται σε 3 πυλώνες:

  1. Ομάδα Παιδιών που περιλαμβάνει επισκέψεις στα Ιδρύματα και παιχνίδι, συζήτηση , συντροφιά με τα παιδιά καθώς και εκπαιδεύσεις ανά διαστήματα ώστε να λύνονται απορίες. *Οι επισκέψεις για ότι αφορά τους ανήλικους εθελοντές γίνονται πάντα με συνοδεία ενηλίκου. 
  2. Δράσεις εκτός ιδρυματικού χώρου, περιλαμβάνει την οργάνωση εκδηλώσεων ή συμμετοχή σε άλλες βάσει ιδεών που έχουν οι ίδιοι οι εθελοντές. Διοργάνωση χριστουγεννιάτικης γιορτής , αποκριάτικου πάρτυ, συμμετοχή σε δρομικό γεγονός Love Run , εκδρομή στην φύση. Κάθε χρόνο η ομάδα διαμορφώνει τις δράσεις τις ανάλογα με τα αιτήματα των παιδιών και το δυναμικό των εθελοντών.
  3. Εκπαιδεύσεις – Σεμινάρια Εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα παιδιά στον χώρο τους όπως σεμινάριο Α’ βοηθειών, στην πορεία ακολουθούν σεξουαλική αγωγή, ασκήσεις εκτάκτου ανάγκης, και κίνδυνοι διαδικτύου.

Άλλες δραστηριότητες: ήδη πραγματοποιείται μάθημα παιδικής Γιόγκα εντός του χώρου τους, μαθήματα παιδικής Ζούμπα σε σχολή χορού και έπεται Καποέιρα.

Οι δράσεις της ομάδας είναι ήδη παρούσες  στο «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Προστασίας Παιδιού» στον Πόρο, στην «Στέγη Αρρένων Ανηλίκων στον Μασταμπά» στην περιοχή του Ηρακλείου. Στο «Ορφανοτροφείο της Μονής Καλυβιανής» στις Μοίρες και στο «Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Χανίων»

Στόχος της ομάδας  «Είμαι Ακόμα Παιδί» είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων της σε όλα τα Ορφανοτροφεία και Ιδρύματα της Περιφέρειας Κρήτης καθώς και στην υπόλοιπη Ελλάδα και εκτός, τα οποία φιλοξενούν παιδιά που για διάφορους λόγους είναι αδύνατον να παραμείνουν κάτω από την στέγη της οικογένειας τους.

Νέοι Εθελοντές στην Αθήνα

Το Εθελοντικό Δίκτυο «Είμαι Ακόμα Παιδί», αναζητά νέους εθελοντές για την περιοχή της Αθήνας. Ενημερωθείτε για το πως μπορείτε να συνεισφέρετε στην ομάδα και δηλώστε το ενδιαφέρον σας στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.eimaiakomapaidi.gr/volunteer.php

Τα ηλεκτρονικά σας μηνύματα μπορείτε να στα αποστείλετε στην διεύθυνση: info@eimaiakomapaidi.gr ή να επικοινωνήστε με την κυρία Εύη Λεονταράκη στο τηλέφωνο 6974645331 (Υπεύθυνη Ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας, Υποδοχής εθελοντών & Πληροφορίες). 

Ιστοσελίδα: eimaiakomapaidi.gr

socialpolicy.gr

 

Διαβάστε Επίσης  4 λόγοι που η πανδημία είναι πιο επικίνδυνη για τα παιδιά

Be the first to comment on "Ομάδα «Είμαι Ακόμα Παιδί» | Κάλεσμα Εθελοντών (Αθήνα)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!