Σεμινάριο: “Όλα όσα πρέπει να ξέρει ένας γονέας”

Σεμινάριο – Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

Ερμού 58-60, 10563 Αθήνα

Τετάρτη 16/05/2018 18:30-21:00 μ.μ.

Πληροφορίες & Κρατήσεις: τηλ. 211-2143425 κιν. 6972152645

Κόστος: 30 ευρώ / Ειδική τιμή σε ανέργους και φοιτητές 25 ευρώ

 

Εισηγήτρια: Αλεξάνδρα Κολέσνικ, Ψυχολόγος, MSc-Ψυχοθεραπεύτρια

 

Το σεμινάριο απευθύνεται στους άνδρες και γυναίκες που έχουν παιδί ή θέλουν να αποκτήσουν παιδί, καθώς και στους επαγγελματίες ψυχικής υγείας που εργάζονται με τα παιδιά και τους γονείς τους.

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση σωστής και λειτουργικής συμπεριφοράς που πρέπει να έχει ένας γονιός ως προς το παιδί του.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Κανένας δεν γεννήθηκε γονέας και κανένας με το που γίνεται γονέας δεν του παρέχονται «οδηγίες χρήσης» μαζί με την γέννα του παιδιού. Γονέας δεν γεννιέσαι, γονέας γίνεσαι! Δεν γίνεται κάποιος γονέας με το που γεννιέται το παιδί, αλλά μέσα από την διαδικασία της ανατροφής του παιδιού.

Στο σεμινάριο παρέχονται γνώσεις σχετικά πως να γίνει κάποιος σωστός γονέας, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες του παιδιού του, χωρίς όμως να παραλείπονται οι ανάγκες του γονέα. Οι γονείς εκπαιδεύονται στην σωστή οριοθέτηση, στην αναγνώριση των αναγκών και των συναισθημάτων των παιδιών τους αλλά και την αναγνώριση των αναγκών των ίδιων, στην αποφυγή τραυματικών εμπειριών για το παιδί, στην αναγνώριση τρόπου σκέψης και λειτουργίας των παιδιών και στον περιορισμό δυσάρεστων βιωμάτων του παιδιού, κ.α.

Πραγματοποιείται η βιωματική εκπαίδευση αναγνώρισης και κάλυψης των συναισθηματικών αναγκών των συμμετεχόντων.

Ολιγομελή τμήματα.
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής, υλικό σημειώσεων (ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ).

 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Διαβάστε Επίσης  Ανοικτό διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα την «Επιστροφή στην κανονικότητα: Προκλήσεις και Ψυχική Υγεία» από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!