«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη δεύτερη συνάντηση εργασίας για την υλοποίηση ευρωπαϊκού έργου για τους ασυνόδευτους ανηλίκους

Η πρώτη συνάντηση της Κοινότητας ανταλλαγής καλών πρακτικών και γνώσης για τους ασυνόδευτους ανηλίκους στην Ευρώπη στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Building knowledge from local practices: a solution for better care and integration of unaccompanied minors» πραγματοποιήθηκε το Παρίσι από τις 15 έως τις 18 Ιανουαρίου, ακολουθούμενη από τη δεύτερη συνάντηση εργασίας της ομάδας έργου στις 18 και 19 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από την επιστημονική ομάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εκπρόσωποι από τον Γαλλικό Οργανισμό «Apprentis d’Auteuil», τον Ιταλικό Οργανισμό «Federazione SCS CNOS», τον Γερμανικό Οργανισμό «Christliches Jugenddorfwerk Deutschlands», τον Οργανισμό l’Heure Joyeuse από το Μαρόκο, το Ghent University από το Βέλγιο, το Πανεπιστήμιο του Bedfordshire από την Αγγλία και το Παρατηρητήριο για τη μετανάστευση των ανηλίκων του Πανεπιστημίου του Poitiers από την Γαλλία.

Το έργο έχει διάρκεια 24 μήνες και στοχεύει στην ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών και την εκπαίδευση νέων επαγγελματιών που έρχονται σε επαφή με ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, καθώς και την κεφαλαιοποίηση αυτών των καλών πρακτικών που αναπτύσσονται σε τοπικό επίπεδο στην Ευρώπη.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποτελεί εταίρο του έργου «Building knowledge from local practices: a solution for better care and support of unaccompanied minors in Europe» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+.

Το έργο στοχεύει στην ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών και την εκπαίδευση νέων επαγγελματιών που έρχονται σε επαφή με ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, καθώς και την κεφαλαιοποίηση αυτών των καλών πρακτικών που αναπτύσσονται σε τοπικό επίπεδο στην Ευρώπη μέσω της δημιουργίας ενός εκπαιδευτικού εργαλείου.

Το έργο έχει διάρκεια 24 μήνες και αποτελεί συνεργασία οκτώ (8) φορέων από διαφορετικές χώρες: Apprentis d’Auteuil (Γαλλία), «Το Χαμόγελο του Παιδιού» (Ελλάδα), Federazione SCS CNOS (Ιταλία), Christliches Jugenddorfwerk Deutschlands (Γερμανία) l’Heure Joyeuse (Μαρόκο), Ghent University (Βέλγιο), University of Bedfordshire(Αγγλία) και το Παρατηρητήριο για τη μετανάστευση των ανηλίκων του Πανεπιστημίου του Poitiers (Γαλλία).

Στο πλαίσιο αυτό, η συνάντηση της Κοινότητας ανταλλαγής καλών πρακτικών και γνώσης για τους ασυνόδευτους ανηλίκους στην Ευρώπη προσέφερε στους συμμετέχοντες επαγγελματίες την δυνατότητα να μοιραστούν συνήθεις και εμπνευσμένες βέλτιστες πρακτικές και προκλήσεις ανά χώρα και να αποφασίσουν τις επόμενες θεματικές ενότητες της Κοινότητας.

Η συνάντηση της ομάδας εργασίας που ακολούθησε, είχε ως στόχο την αξιολόγηση της πρώτης συνάντησης της Κοινότητας ανταλλαγής καλών πρακτικών και γνώσης και την δημιουργία του εκπαιδευτικού υλικού. Επιπρόσθετα, η ομάδα εργασίας έθεσε τα επόμενα βήματα της υλοποίησης του έργου που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+.

 hamogelo.gr

 

Διαβάστε Επίσης  Socialmedia: πώς επηρεάζουν τη ζωή των εφήβων

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!