Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων: ένας νέος θεσμός

 

“Δικαίωμα στη λήθη”, δηλαδή δικαίωμα διαγραφής των προσωπικών δεδομένων όχι μόνο από τον πρώτο που τα αναπαρήγαγε, αλλά από όλους όσοι έχουν αντλήσει προσωπικά δεδομένα από τον πρώτο, προβλέπει ο νέος Γενικός Κανονισμός που στοχεύει να ενισχύσει την προστασία δεδομένων στο διαδίκτυο.

Τα σημαντικά ζητήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του νέου Κανονισμού σε κάθε δημόσια υπηρεσία, αλλά και σε φορείς του ιδιωτικού τομέα, καθώς και το νέο βιβλίο του δικηγόρου και Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Αττικής Βασίλη Σωτηρόπουλου με τίτλο «Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων: Εργαλειοθήκη για τον νέο θεσμό σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα» θα διεξαχθεί συζήτηση στο αμφιθέατρο UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, στις 18.30 για το πώς οι νέοι κανόνες προστασίας δεδομένων που θα εφαρμοστούν από τις 25.5.2018 στην Κύπρο, την Ελλάδα και όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλάζουν τη ζωή του πολίτη και του επιχειρείν.

Συζητούν με τον Βασίλη Σωτηρόπουλο η Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου, Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ο Αχιλλεύς Κ. Αιμιλιανίδης, Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και η Σοφία Ιορδανίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και ακαδημαϊκή υπεύθυνη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ). Την εκδήλωση θα χαιρετήσει εκ μέρους του ΑΠΚΥ ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Σωκράτης Κάτσικας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

 

 

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το ΜΠΣ «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του ΑΠΚΥ και το περιοδικό «δημοσιογραφία» και υποστηρίζουν το δικηγορικό γραφείο Αιμιλιανίδης & Κατσαρός και οι εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.

 

Διαβάστε Επίσης  1η Ημερίδα για το Σύνδρομο Γονικής Αποξένωσης, το Διαζύγιο & την Παιδική Κακοποίηση: Ψυχολογικές & Νομικές Επιπτώσεις

Be the first to comment on "Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων: ένας νέος θεσμός"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!