Βιβλιοπαρουσίαση: “Κοινωνικές πολιτικές στέγασης: Η Ελληνική υπολειμματική προσέγγιση”

Το Ινστιτούτο “Κομμουνα” ξεκινάει μια σειρά εκδηλώσεων για το χώρο και τη στέγη και σας καλεί στην πρώτη εκδήλωση αυτής της σειράς με την Βιβλιοπαρουσίαση του:

“Κοινωνικές πολιτικές στέγασης: Η Ελληνική υπολειμματική προσέγγιση”

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
Νίκος Κουραχάνης (Mεταδιδακτορικός ερευνητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο και συγγραφέας του βιβλίου) και η
Τόνια Κατερίνη (μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Κατά των Πλειστηριασμών).

Την Τρίτη 27 Μάρτη, στις 19.00, στο Ινστιτούτο Κομμούνα, Ιουλιανού 67.

 

 

Το βιβλίο έχει ως θέμα τις κοινωνικές πολιτικές στέγασης στην Ελλάδα. Παρεμβάσεις που δεν εκπληρώνουν τα όσα υπόσχεται η Κοινωνική Πολιτική σε επίπεδο ακαδημαϊκό, ηθικό, αξιακό. Αντίθετα, ανάμεσα στις συμπληγάδες της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών λιτότητας αρκούνται στην υποβοήθηση της αποτροπής του θανάτου των αστέγων.

Η λογική που διαμορφώνεται είναι συνθηματικά η εξής: «λίγο η βοήθεια των ΜΚΟ, λίγο η προσπάθεια των αστέγων και δεν θα πεθάνουν». Την στιγμή που υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι οι άστεγοι αυξάνονται, οι εφαρμοζόμενες κοινωνικές πολιτικές παγιώνουν ένα υπολειμματικό μοντέλο έκτακτης ανάγκης. Μοντέλο στο οποίο η αστεγία προσεγγίζεται με μια διαχειριστική φιλοσοφία αποσκοπώντας στην ανακούφιση των πιο ακραίων και δημόσια ορατών συμπτωμάτων της. (*Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

 

Διαβάστε Επίσης  Διαδικτυακή εκδήλωση «Gender Equality On and Off the Stage: Η Έμφυλη Ισότητα στην Καλλιτεχνική Δημιουργία»

Be the first to comment on "Βιβλιοπαρουσίαση: “Κοινωνικές πολιτικές στέγασης: Η Ελληνική υπολειμματική προσέγγιση”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!