Βιωματικά Μαθήματα Δραματοθεραπείας στο “Μίτο της Αριάδνης” | Ένα Μαγικό Ταξίδι

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και φοιτητές ψυχικής υγείας, σε θεραπευτές, ψυχολόγους, θεραπευτές μέσω τέχνης, συμβούλους, ψυχιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς, παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, και σε όσους θα ήθελαν να γνωρίσουν καλύτερα την μέθοδο της Δραματοθεραπείας.

Σκοπός αυτών των μαθημάτων είναι η επαφή με τη μέθοδο της Δραματοθεραπείας από θεωρητική αλλά κυρίως από βιωματική πλευρά. Τα μαθήματα περιέχουν θεατρικά παιχνίδια, ασκήσεις κίνησης, χαλάρωσης, χρήση θεραπευτικών καρτών, αφήγηση, εκδραμάτιση ιστοριών, κ.α., και έχουν στόχο να διεγείρουν τη δημιουργική φαντασία, να βελτιώσουν την παρατηρητικότητα, να αφυπνίσουν τη μνήμη ακόμη και να ξεκουράσουν από την καθημερινότητα.

Όσα επιθυμούμε και δεν τα έχουμε μπορούμε πάντα να τα εκφράζουμε δημιουργικά, για να μη στριμώχνονται μέσα μας και δεν παίρνει αέρα η ψυχή μας.
Ελάτε σε μία πρόκληση για επικοινωνία, για να πάρετε με ευχάριστο τρόπο γνώση, να νιώσετε τη δύναμη της ομάδας μέσω της συνεργασίας, να βρείτε τα όρια σας, να τα ξεπεράσετε, να ανακαλύψετε τα δυνατά σας σημεία και να τα αξιοποιήσετε. Ελάτε να ζήσετε με την καρδιά σας και όχι με τον σχολιαστή (νου) σας!

 

  • Βιωματική εργασία
  • Το παρελθόν και οι ρίζες της Δραματοθεραπείας
  • Τι είναι η Δραματοθεραπεία, πώς λειτουργεί και που απευθύνεται;
  • Τι χρειάζεται ένας Δραματοθεραπευτής;
  • Βασικά στοιχεία που θεμελιώνουν την Δραματοθεραπευτική μέθοδο (συμβολισμός, μεταφορά, κ.α.)
  • Πραγματικότητα και φαντασία
  • Η δομή μιας Δραματοθεραπευτικής συνεδρίας, (ζέσταμα, δράση, μοίρασμα)
  • Η Δραματοθεραπευτική μέθοδος ως επάγγελμα σήμερα στην Ελλάδα
  • Ερωτήσεις-Απορίες-Συζήτηση

Σημείωση: Το σεμινάριο είναι βιωματικό, για την συμμετοχή σας δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία. Για την καλύτερη διεξαγωγή του, σας παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα και καλτσάκια.

Θα υπάρξει δυνατότητα ένταξης σε βιωματική ομάδα Δραματοθεραπείας.

Διάρκεια 7 συναντήσεις (22 ώρες)
Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Πέμπτη 18:00 – 21:00 στο “Μίτο της Αριάδνης” 

Χώρος Ψυχοθεραπείας-Δραματοθεραπείας (Αθήνα/Παγκράτι)

Ημερομηνία Έναρξης: Πέμπτη 3 Μαΐου 2018
Ημερομηνία Λήξης: Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018
3/5,10/5,17/5,24/5,31/5,7/5,14/5
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου
Θα δοθούν σημειώσεις και βιβλιογραφία
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2107513474, 6947937632
Email: xrantigoni@yahoo.com
 Συντονίστρια Σεμιναρίου: Αντιγόνη Χριστοφόρου*

 

Αντιγόνη Χριστοφόρου έχει γεννηθεί τον Οκτώβριο του 1966 στην Αθήνα. Σήμερα είναι παντρεμένη και έχει ένα παιδί. Σπούδασε ψυχολογία και εκπαιδεύτηκε στην προσωποκεντρική προσέγγιση. Τον Ιούλιο του 2003 απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Δραματοθεραπεία, από το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ.
Παράλληλα έχει εκπαιδευτεί στην τεχνική της προφορικής αφήγησης, (Σάσα Βούλγαρη), στο θεατρικό παιχνίδι, (Ξένια Καλογεροπούλου) και στον αυτοσχεδιασμό, (Κώστας Γάκης).Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της παρακολουθώντας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Συντονιστών Ομάδων γονέων και Oμάδων εφήβων, από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων.  Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια δραματοθεραπείας και σε σεμινάρια μέσω τεχνών με Έλληνες και ξένους συντονιστές (Dr. Sue Jennings, Robert Landy, Mooli Lahad, Moreno, Joseph Ofer Katzir, Λ. Γιώτης, Στ. Κρασανάκης, Ε. Ζαφειροπούλου).

Για 5 χρόνια εργαζόταν στο κέντρο απεξάρτησης «Θησέας», (Δήμος Καλλιθέας), με εφήβους τοξικομανείς και τις οικογένειές τους. Επίσης εργάστηκε 3 χρόνια στο ψυχοθεραπευτικό κέντρο «Οικογένεια» με εφήβους και ενήλικες.
Από το 2007 εργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης (εκπαιδεύτρια) στον Εκπαιδευτικό Όμιλο «ΞΥΝΗ» στο μεταπτυχιακό τμήμα ψυχολογίας του Mediterranean College.
Από το 2000 έως σήμερα εργάζεται μόνιμα ως Δραματοθεραπεύτρια στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί», στο Τμήμα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ.

Ανήκει στους Γιατρούς του Κόσμου στο πρόγραμμα «Μείωση της Βλάβης. Οι Δρόμοι της Αθήνας», φροντίζοντας χρήστες ουσιών.
Έχει γράψει άρθρα σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες.
Έχει λάβει μέρος ως εισηγήτρια σε συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έχει καταχωρηθεί στην διεθνή εγκυκλοπαίδεια ‘Who is Who’ του εκδοτικού οίκου Verlag fuer Personenzyklopaedien AG.
Δίνει διαλέξεις σε σχολεία, συλλόγους και συντονίζει βιωματικά εργαστήρια Δραματοθεραπείας σε όλη την Ελλάδα.
Είναι γραμματέας του Συλλόγου Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος,(ΕΔΠΕ)
Από το 2012 έχει δημιουργήσει και οργανώσει την μοναδική Θεατρική Ομάδα Απεξάρτησης Αλκοολικών που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία μέχρι σήμερα κάτω από την ομπρέλα του ΨΝΑ.

Η Αντιγόνη Χριστοφόρου κάνει ατομικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας με ενήλικες, εφήβους, παιδιά, και διατηρεί ομάδες δραματοθεραπείας και ψυχοθεραπείας.
Εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με χρήστες ουσιών, (αλκοόλ, ναρκωτικά), τις οικογένειές τους και το περιβάλλον τους.

Διαβάστε Επίσης  Σεμινάριο elearning «Η θεραπευτική σχέση του επαγγελματία ψυχικής υγείας με τους γονείς παιδιού στο φάσμα του αυτισμού»

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!