Ημερίδα: «Εξοικείωση των Φροντιστών με την Έρευνα» | ΕΠΙΟΝΗ

Το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ υποστηρίζει την ενημέρωση των φροντιστών ατόμων με ασθένεια ή αναπηρία και την αναγνώριση του ρόλου που διαδραματίζουν στο σύστημα υγείας. Η ΕΠΙΟΝΗ σαν μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Eurocarers και άλλων δικτύων (EUFAMI, Mental Health Europe κ.α.) προωθεί την ανταλλαγή καλών πρακτικών για την υποστήριξη των ανεπίσημων φροντιστών στην Ελλάδα.

Μέρος των δράσεων της ΕΠΙΟΝΗ είναι η διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων με τη συμμετοχή επαγγελματιών υγείας. Ερευνητές, Ψυχίατροι, Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Εργοθεραπευτές, Δικηγόροι και άλλοι επιστήμονες, δίνουν απαντήσεις σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ιατρικής, νομικής, εκπαιδευτικής και εργασιακής φύσης που ενδιαφέρουν το κοινό και ιδιαίτερα τους φροντιστές – περιθάλποντες ατόμων με ασθένεια ή αναπηρία.

Η ΕΠΙΟΝΗ στις 13 Μαρτίου 2018 στις 10:30 διοργανώνει στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών και Φίλων Πασχόντων Απο Νευροϊνωμάτωση «Ζωή με NF», ημερίδα με θέμα «Εξοικείωση των Φροντιστών με την Έρευνα». 

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας (WFMH), του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, του European Brain Council (EBC), της εβδομάδας ευαισθητοποίησης για τον εγκέφαλο “Brain Awarness Week” και της Ελληνικής Εταιρείας Νευροεπιστημών.

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν εξέχοντες επιστήμονες του χώρου της ψυχικής υγείας όπως ο Καθηγητής Ψυχιατρικής και τ.πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ψυχικής υγείας κος Γεώργιος Χριστοδούλου, ο Διευθυντής Ψυχίατρος ΕΣΥ κος Δημήτριος Κόντης, η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, Νευρολόγος-Ψυχίατρος, καθηγήτρια Α.Π.Θ. κα Μάγδα Τσολάκη, η Αλλεργιολόγος – με μετεκπαίδευση στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία κα Κέλλη Παναγιωτοπούλου, ο ψυχολόγος κος Παναγιώτης Χονδρός, η ψυχίατρος κα Σουζάνα Γκρέγκορυ, η Δερματολόγος κα Θέμις Σγοντζου αλλά και εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογενειών COAFACE Families Europe κα. Magdi Birtha, η οποία θα παρουσιάσει την πρόσφατη έρευνα της COFACE για τους φροντιστές “Who Cares?” (http://www.cofaceeu.org/ resources/publications/study- challenges-and-needs-of- family-carers-in-europe/). Η Επιμελήτρια κα Θέμις Σγοντζου θα αναφερθεί στις “Δερματικές Εκδηλώσεις στην Νευροινωμάτωση και την αντιμετώπισή τους”. Τέλος θα παρουσιαστεί το ευρωπαικό δίκτυο BBMRI-ERIK από τον Καθηγητή – Ερευνητή Α΄κο Άρη Χαρώνη και της Ευρωπαικής Ακαδημίας Ασθενών EUPATI από την κα Μαίρη Αδαμοπούλου και τον κο Σταύρο Τερζάκη. 

Η ημερίδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Καθηγητήτριας-Ερευνήτριας Α΄ Δρ.Δήμητρας Μάγκουρα, η οποία εκτός από την ενδιαφέρουσα εισήγησή θα ξεναγήσει τους συμμετέχοντες στα Εργαστήρια του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) ώστε να αποκτήσουν μια βιωματική εμπειρία του τρόπου που γίνεται η έρευνα σε ένα από το πιο σύγχρονα ερευνητικά κέντρα στην Ευρώπη.

Η ημερίδα γίνεται στα πλαίσια της παγκόσμιας Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τον Εγκέφαλο, 12-18 Μαρτίου 2018. 

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Είσοδος Ελεύθερη
Δήλωση Συμμετοχής

Τόπος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), Σωρανού Εφεσίου 4, Αθήνα 115-27, (Πλησίον ΕΠΙΨΥ και Νοσοκομείου Σωτηρία, πλησιέστερο Μετρό Κατεχάκη)

 

Διαβάστε Επίσης  Δημόσια διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Σχολική ηγεσία εν καιρώ πανδημίας: Η τοπική πραγματικότητα»

Be the first to comment on "Ημερίδα: «Εξοικείωση των Φροντιστών με την Έρευνα» | ΕΠΙΟΝΗ"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!