Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου | 3 χρόνια λειτουργίας

Πέρασαν ήδη τρία χρόνια, από τις 23 Μαρτίου 2015, που άρχισε να λειτουργεί το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου (Κ.Ι.Α.Χ).

Το εγχείρημα προέκυψε στο πλαίσιο της ανάγκης υλοποίησης της αντίληψης «κανένας μόνος του στην κρίση».
Στα τρία αυτά χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί 5.500 επισκέψεις. Εξυπηρετήθηκαν ανασφάλιστοι σε ποσοστό 58% και άνεργοι 45%. Το φαρμακείο δέχεται 1.000 επισκέψεις ετησίως. Επίσης, έχουν γίνει αποστολές φαρμάκων σε νοσοκομεία, φυλακές, άλλα ΚΙΦΑ, καταλήψεις προσφύγων και δομές υποδοχής σε νησιά.

 Στόχος του ιατρείου δεν είναι μόνο η παροχή ιατρικής και ψυχικής φροντίδας σε όσους προσέρχονται στη δομή, αλλά και η διεκδίκηση του δικαιώματος της υγείας για όλους με κινητοποίηση και συμμετοχή όσο το δυνατό περισσότερων ανθρώπων στο ευρύτερο κίνημα αλληλεγγύης.

Έμπρακτη στήριξη στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης προσφέρουν η Διοίκηση του δήμου Χαλανδρίου, η «Αλληλεγγύη για Όλους» καθώς και τα Κοινωνικά Ιατρεία από όλη την Ελλάδα. Όλο αυτό το διάστημα το ιατρείο δεχόταν καθημερινά την ανιδιοτελή στήριξη σε προσφορές ιατροφαρμακευτικών υλικών, δωρεές ιατρικού εξοπλισμού και οικονομική ενίσχυση από πληθώρα φορέων, συλλόγων και συλλογικοτήτων αλλά και αλληλέγγυων πολιτών, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό (Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία και Αμερική).

Το Κ.Ι.Α.Χ. είναι μια δομή αλληλεγγύης που παρέχει δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους πολίτες που έχουν ανάγκη. Ανασφάλιστους, άπορους, άνεργους, πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς καμία διάκριση. Η λειτουργία της στηρίζεται στην εθελοντική δουλειά γιατρών, νοσηλευτών, κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, φαρμακοποιών και μελών της γραμματείας με βάση την αρχή της αλληλεγγύης και της αμοιβαιότητας. Είναι μια συλλογικότητα που λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά με αυτοοργάνωση και αυτοδιαχείριση, χωρίς ιεραρχίες, όπου όλοι συμμετέχουν ισότιμα και οι αποφάσεις παίρνονται από κοινού στην ανοιχτή γενική συνέλευση των μελών που γίνεται κάθε μήνα. Το Κ.Ι.Α.Χ. δεν εξαρτάται και δεν χρηματοδοτείται από κανέναν επίσημο κρατικό φορέα, ΕΣΠΑ, ΜΚΟ, τράπεζες και εταιρείες.

 

Το Κ.Ι.Α.Χ στεγάζεται στο χώρο του Σ.Κ.Ε.Π.Ι. Χαλανδρίου Αισχύλου 28, απέναντι από τη Δ.Ο.Υ. Χαλανδρίου.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 17.00-20.00
Για ραντεβού μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 210 6894973 τις παραπάνω ώρες και μέρες.​

 

Διαβάστε Επίσης  Κάθε κίνηση μετράει: Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στην Ελλάδα

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!