Μήνυμα της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2018

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΓΓΙΦ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΚΟΥΒΕΛΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ 8Η ΜΑΡΤΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών επισφραγίζει τους αγώνες και τις κατακτήσεις των γυναικών ανά τον κόσμο για περισσότερο από έναν αιώνα.

Το αίτημα των γυναικών για ίσα δικαιώματα σε κάθε πεδίο του βίου μας, δεν παύει ποτέ να είναι επίκαιρο και να αναζητά την εξυγίανση των σχέσεων φύλου, όπως αυτές προκύπτουν από τις αρχές της ισότητας, της ελευθερίας, των ίσων δικαιωμάτων, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας.

Στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, το έργο μας δε σταματά, ούτε και εξαντλείται στις 8 του Μάρτη κάθε έτους. Κάθε άλλο, ενδυναμώνοντας ποικιλοτρόπως τις συνεχείς δράσεις μας, εντείνουμε τις γυναικείες φωνές και εμμένουμε στην ανατροπή όλων εκείνων των ποσοστών υπο-εκπροσώπησης των γυναικών, όπου και αν αυτά εμφανίζονται: στα κέντα λήψης των αποφάσεων, στις θέσεις ευθύνης, στην πολιτική, στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην εργασία και στην ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας, στην αυτοδιοίκηση, στον αγροτικό τομέα, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στα Μ.Μ.Ε., στην πρόκληση συμφιλίωσης της επαγγελματικής με την προσωπική/οικογενειακή ζωή, όπως και σε κάθε άλλο τομέα του βίου μας. 

Διεκδικούμε ελευθερία έκφρασης, δράσης και επιλογής για όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες. Στοχεύουμε στον οριστικό απεγκλωβισμό όλων των γυναικών από τα δεσμά των ανισοτήτων και τις στερεοτυπικές αντιλήψεις, πρακτικές και πεποιθήσεις, που επιμένουν να συρρικνώνουν και να περιορίζουν τις επιλογές τους ακόμη και σήμερα. 

Προτάσσοντας το πιο αλληλέγγυο προφίλ μας στις γυναίκες πρόσφυγες, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη πληθυσμιακή ομάδα γυναικών που υφίσταται πολλαπλές διακρίσεις και με παράλληλη στόχευση μας την εξάλειψη κάθε μορφής βίας σε βάρος των γυναικών, αλλά και τον τερματισμό των κρουσμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης, θέτουμε διαρκώς τα ζητήματα που άπτονται της ισότητας στην πρώτη γραμμή του δημοσίου διαλόγου. 

Κάθε 8 του Μάρτη έρχεται να μας υπενθυμίσει την αγωνιστική πορεία των γυναικών ανά τα χρόνια, να μας επιβραβεύσει για τις μέχρι σήμερα κατακτήσεις μας και να μας ενδυναμώσει να συνεχίσουμε προς την πορεία για την εφαρμογή της ουσιαστικής ισότητας στην πράξη, διαβεβαιώνοντας μας ότι με την ισότητα των γυναικών των γυναικών σε όλους τους τομείς, το μέλλον διαγράφεται καλύτερο. 

 

Φωτεινή Κούβελα

Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων

isotita.gr

 

Διαβάστε Επίσης  Αναπτύσσοντας την ισορροπία εργασίας-ζωής με τα Ταμεία της ΕΕ | Ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου

 

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!