Δωρεάν εμβολιασμοί για την ιλαρά – ερυθρά – παρωτίτιδα στα δημοτικά ιατρεία Δήμου Θεσσαλονίκης

Σε συνέχεια των τελευταίων οδηγιών του τμήματος Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., σχετικά με την αναγκαιότητα διασφάλισης πλήρους εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της ιλαράς σε  παιδιά και ενήλικες,  το τμήμα Προστασίας & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας – Δημοτικά ιατρεία Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν δωρεάν εμβολιασμούς για την ιλαρά – ερυθρά – παρωτίτιδα μέχρι και το τέλος Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, δίνεται έμφαση κυρίως στον εμβολιασμό των παιδιών αλλά και στον έλεγχο της εμβολιαστικής κάλυψης εφήβων και ενηλίκων με σκοπό την εφαρμογή εμβολιασμών ή την εκτέλεση αναμνηστικών δόσεων, όπου αυτό απαιτείται.

Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας:

Όσον αφορά τα παιδιά

1η δόση ιλαράς – ερυθράς – παρωτίτιδας στην ηλικία των 12 μηνών και 2η δόση 3 μήνες μετά την 1η ή –εφόσον έχει παρέλθει το διάστημα αυτό – το ταχύτερο δυνατόν. Σε περιπτώσεις υψηλού κινδύνου η 2η δόση μπορεί να γίνει με μεσοδιάστημα τουλάχιστον 4 εβδομάδων από  την 1η.

Όσον αφορά τους ενήλικες

Άτομα που γεννήθηκαν μετά το 1970 θα πρέπει να εμβολιαστούν με 2 δόσεις (για ιλαρά-ερυθρά-παρωτίτιδα), εφόσον δεν έχουν ιστορικό νόσησης ή εμβολιασμού ως ρουτίνα (με τουλάχιστον 2 δόσεις).

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται στα δημοτικά ιατρεία του Δήμου Θεσσαλονίκης σε κατοίκους ή δημότες του Δήμου, μετά από τηλεφωνικό ραντεβού.

Καραΐσκάκη 4 Τριανδρία στα τηλ. 2313318643 και 2313318644
Μοναστηρίου 53- 55, 3ος όροφος στα τηλ. 2310509020 και 2310509053

 

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!