Ημερίδα με θέμα “Υποστήριξη ατόμων με καρδιοπάθεια και η συμβολή των φροντιστών τους” από το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ

Η ΕΠΙΟΝΗ στις 3 Μαίου 2018 στις 10:30 διοργανώνει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων , ημερίδα με θέμα “Υποστήριξη ατόμων με καρδιοπάθεια και η συμβολή των φροντιστών τους” υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ υποστηρίζει τους ανεπίσημους φροντιστές ατόμων με χρόνια ασθένεια ή αναπηρία και την αναγνώριση του ρόλου που διαδραματίζουν στο σύστημα υγείας. Η ΕΠΙΟΝΗ είναι μέλος του Δικτύου Eurocarers και άλλων Ευρωπαϊκών δικτύων με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών για την υποστήριξη των ανεπίσημων φροντιστών που συχνά είναι οι οικογένειες.

Μέρος των δράσεων της ΕΠΙΟΝΗ είναι η διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων με τη συμμετοχή επαγγελματιών υγείας. Ιατροί, Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Εργοθεραπευτές και Δικηγόροι δίνουν απαντήσεις σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ιατρικής, νομικής, εκπαιδευτικής και εργασιακής φύσης που ενδιαφέρουν το κοινό και ιδιαίτερα τους φροντιστές – περιθάλποντες ατόμων με χρόνια ασθένεια ή αναπηρία.

Στην ημερίδα της 3.5.18, η οποία θα πραγματοποιηθεί  στον χώρο ΑΕΡΙΟΦΥΛΑΚΙΟ 2 – INNOVATHENS powered by Samsung θα συμμετέχουν εξέχοντες επιστήμονες του χώρου της υγείας όπως ο κορυφαίος γιατρός – καρδιολόγος και καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών κος Διονύσιος Κόκκινος, ο Καθηγητής Ψυχιατρικής και τ.πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ψυχικής υγείας κος Γεώργιος Χριστοδούλου, ο Διευθυντής Ψυχιατρικής ΕΣΥ, κος Δημήτριος Κόντης, η Αλλεργιολόγος – με μετεκπαίδευση στην ομαδική αναλυτική ψυχοθεραπεία Δρ. Καλλιόπη Παναγιωτοπούλου, η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου “Η Καρδιά του Παιδιού” κα Αθηνά Κολτσιδοπούλου, εκπρόσωποι του Ευρωπαικού ερευνητικού προγράμματος CARRE-Project (www.carre-project.eu) Καθηγήτρια Δρ. Ελένη Καλούδη και Δρ. Γιώργος Δροσάτος. Συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο ψυχίατρος κος Ορέστης Γιωτάκος από την https://www.obrela.gr/

Η ημερίδα γίνεται για την ευαισθητοποίηση σε σχέση με την καρδιοπάθεια με την ευγενική υποστήριξη της Interamerican.

 

Το socialpolicy.gr  είναι μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας.

 

Δηλώσεις Συμμετοχής:

https://docs.google.com/forms/d/1hAqyO_f4EzHDjFGjhDyCHNOwutCaFaaPoeFOSoT4B0A/edit
 
Είσοδος Ελεύθερη.

Παρακολουθήστε ζωντανά την ημερίδα της ΕΠΙΟΝΗ μέσω της υπηρεσίας ΔΙΑΥΛΟΣ

ΕΔΩ

 

Διαβάστε Επίσης  Δημόσια διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Σχολική ηγεσία εν καιρώ πανδημίας: Η τοπική πραγματικότητα»

Be the first to comment on "Ημερίδα με θέμα “Υποστήριξη ατόμων με καρδιοπάθεια και η συμβολή των φροντιστών τους” από το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!