Η 6η Γιορτή Πολυγλωσσίας “πάει Σχολείο” | Δράσεις Πολυγλωσσίας και Διαπολιτισμικότητας

Γλωσσικές Διαδρομές. Θεσσαλονίκη, Πολύγλωττη πόλις 2018
«Η μόρφωση στον δρόμο για τη δημοκρατία και τον πλουραλισμό»

 

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, δια  του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης, σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Π.Θ.Ε (Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας) και άλλων φορέων της πόλης, θα πραγματοποιήσει την 6η Γιορτή της Πολυγλωσσίας στις 18, 19 και 20 Μαΐου 2018 στους χώρους του  Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (OΛΘ). Βασικός στόχος της Γιορτής είναι να προβάλλει την ιδέα του πλουραλισμού και της συνέχειας, ως βίωμα μιας κοινωνίας που μετέχει ενεργητικά στην προσπάθεια της συνεργασίας, της αφύπνισης του Προσώπου στον άνθρωπο, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής διάδρασης εντός κι εκτός των τοιχών της. 

Από τις 14 έως τις 17 Μαΐου, τα σχολεία, οι φορείς και οι περιφερειακοί δήμοι και κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης θα μπορούν να αναπτύξουν τοπικά δράσεις Πολυγλωσσίας και Διαπολιτισμικότητας.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν το προαναφερθέν χρονικό διάστημα στο χώρο του σχολείου ή του εκάστοτε φορέα με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινότητα και τα μέλη της εκπαιδευτικής μονάδας σχετικά με την πολυγλωσσία και τη διαπολιτισμικότητα. 

Για πληροφορίες, επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο που αφορά στην 6η Γιορτή Πολυγλωσσίας στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης  https://thessaloniki.gr/προετοιμασία-για-την-6η-γιορτή-πολυγλω/ καθώς και το ιστολόγιο https://langtrips.wordpress.co m/ της Ερευνητικής Ομάδας Εκπαιδευτικής Πολυγλωσσίας «ΔιΕπαφή».

Για περισσότερη ενημέρωση και προκειμένου οι συγκεκριμένες δράσεις να αναρτηθούν στον ιστότοπο του Δήμου Θεσσαλονίκης, επικοινωνείτε  με την επιστημονική υπεύθυνη του έργου κ. Αργυρώ Μουμτζίδου στο τηλέφωνο 6944472665.

Η Γιορτή Πολυγλωσσίας ξεκίνησε ως νέος θεσμός για την πόλη της Θεσσαλονίκης, μοναδικός σε όλη την Ελλάδα, τον Ιούνιο του 2013 με σκοπό να δημιουργήσει έναν κοινό τόπο όπου θα αναδείξουν το έργο τους και θα συνεργαστούν μεταξύ τους:

  • αλλόγλωσσες ομάδες της πόλης και κοινότητες
  • προξενεία και πρεσβείες όλων των χωρών
  • εκπαιδευτικοί και σχολεία της περιφέρειας
  • ινστιτούτα, μορφωτικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι και σύλλογοι γονέων
  • μη κυβερνητικές οργανώσεις
  • φορείς της πόλης
  • θεσμοί Γιορτών Γλωσσών και Πολιτισμών στην Ευρώπη και σε άλλες ηπείρους
    πολίτες σε όλον τον κόσμο που συμμετέχουν σε παρόμοια εναλλακτικά κινήματα ειρήνης και συνανθρωπίας

 

Διαβάστε Επίσης  Η «σχεδία» της φαντασίας και της άσκησης

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!