Θεσμοί Προστασίας Ανηλίκων & Υποστήριξης Αποφυλακισμένων στην Καλαμάτα

Με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχη Φυτράκη συνεδρίασε, την Παρασκευή 30.3.2018, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων (Ε.Π.Α.) Καλαμάτας, μετά από επτά (7) χρόνια αναστολής της λειτουργίας της.

Η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων συμβάλει στην πρόληψη της παραβα­τικότητας και της θυματοποίησης των ανηλίκων μέσα από υποστηρικτικά και ενημερωτικά προγράμματα. Για το σκοπό αυτό παρέχει υλική, κοινωνική και ψυχολογική στήριξη στους ανηλίκους και στις οικογένειές τους, επαγγελματική κατάρτιση, εκπαίδευση, πολιτιστική καλλιέρ­γεια, ψυχαγωγία και – όταν υπάρχουν οι προϋποθέσεις – στέγη.

Για τον ίδιο σκοπό είχε προηγηθεί επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα στα γραφεία της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων Καλαμάτας, που επαναλειτούργησε πριν ένα χρόνο, καθώς και αυτή είχε κλείσει. Ακολούθησε συνάντηση με τους δικαστές και τους Εισαγγελείς Ανηλίκων της Μεσσηνίας με στόχο την συντονισμένη δράση για την αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας, με την ανάπτυξη κυρίως προληπτικών δράσεων.

Τέλος, με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα και της Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ε.Αλειφέρη πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικής Υποστήριξης Αποφυλακισμένων, η οποία συγκροτήθηκε πρόσφατα στη Μεσσηνία. Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι πρόκειται για έναν θεσμό του σωφρονιστικού συστήματος ο οποίος ενεργοποιεί την κοινωνία για την επανένταξη των αποφυλακισμένων, συμβάλλοντας στην πρόληψη της υποτροπής και ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή.

Στις συναντήσεις συμμετείχε και η πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για το Σωφρονιστικό σύστημα και βουλευτής κ. Παναγιώτα Κοζομπόλη.

 

Διαβάστε Επίσης  Ενσωμάτωση των Ρομά: ο ρατσισμός συντηρεί τις ανισότητες

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!