Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Καρδίτσας

Ο Δήμος Καρδίτσας έχει προχωρήσει την ένταξη της από τριετίας λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Ε.Π. «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» (Άξονας Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρωπίνου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση»).

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο εδρεύει στο πρώην κτίριο του πρώτου Λυκείου Καρδίτσας, στη συμβολή των οδών Μυρμιδόνων, Δημοκρατίας και Γαριβάλδη, ΤΚ 43100 (Τηλ. Επικοινωνίας 2441100356 E-mail: koinonikopantopoleio@dimoskarditsas.gov.gr).

Σκοπός του είναι η υποστήριξη άπορων πολιτών και η αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας. Στοχεύει στην κάλυψη βασικών αναγκών επιβίωσης συμπολιτών του δήμου, που πλήττονται από τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά για την εξασφάλιση μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Τα προϊόντα του Κοινωνικού Παντοπωλείου προέρχονται κυρίως από δράσεις της ομάδας έργου, χορηγίες και δωρεές από επιχειρηματίες, προμηθευτές, οργανωμένους φορείς, σχολεία αλλά και από άτομα που θέλουν να συμβάλουν και να προσφέρουν στους πολίτες που έχουν ανάγκης υποστήριξης.

Τα είδη που παρέχονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο στους ωφελούμενους είναι εντελώς δωρεάν και αφορούν τρόφιμα και ειδή παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής και κατεψυγμένα προϊόντα ανάλογα με τις προσφορές. Επίσης λειτουργεί στον ίδιο χώρο και τράπεζα ένδυσης, υπόδησης, παιχνιδιών και ειδών ψυχαγωγίας όπως βιβλία, cd – dvd.

Βασική προϋπόθεση ένταξης οι ωφελούμενοι να είναι σε οικονομική αδυναμία. 

 

Διαβάστε Επίσης  Πρόγραμμα προεργασίας για 500 ανέργους νέους, ηλικίας 18-30 ετών στην Περιφέρεια Ηπείρου

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!