Πρόσβαση στις κοινωνικές δομές του Δήμου Αθηναίων με την κάρτα του Δημότη και το Πληροφοριακό σύστημα «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ»

Το πληροφοριακό σύστημα «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» αποτελεί την πρώτη μεγάλη βάση καταγραφής των εξατομικευμένων αναγκών για χιλιάδες δικαιούχους και η κάρτα του Δημότη δίνει πρόσβαση στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων σε 82.000 πολίτες. 

Το πληροφοριακό σύστημα «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» κατέγραψε μέσα σε έξι μήνες 82.000 πολίτες που είναι δικαιούχοι, διευκολύνοντάς τους την πρόσβαση σε 21 υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, όπως ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, τα 6 Δημοτικά Ιατρεία, τις 25 Λέσχες Φιλίας, τη Βοήθεια στο Σπίτι, Εισαγγελικές Εντολές, Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη Ανασφάλιστων, Κοινωνική Έρευνα, Κοινωνική Κατοικία, Κοινωνικό Πλυντήριο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Ξενώνες Αστέγων, Πιστοποιητικά Οικονομικής Αδυναμίας, Συμβουλευτική Απασχόληση, Συμβουλευτική Νομικών Υποθέσεων, Ταμείο Επισιτιστικής Βοήθειας για απόρους, Χορηγίες και Ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

 

Το πληροφοριακό σύστημα «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» είναι αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με τον συντονισμό του Athens Partnership και αναπτύχθηκε από την εταιρία πληροφορικής Intellisoft.

Μέσω του πληροφοριακού συστήματος «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» κατά την 6μήνη πιλοτική λειτουργία του (Οκτώβριος 2017 – Μάρτιος 2018) έχουν γίνει 81.000 ραντεβού στα Δημοτικά Ιατρεία, 500 ραντεβού για συμβουλευτικές υπηρεσίες, 200 για νομικές, έχουν διανεμηθεί 13.179 πακέτα τροφίμων σε δικαιούχους και έχουν δοθεί διάφορα φάρμακα με 2.500 συνταγές.

“Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία, που προσθέτει διαφάνεια και αξιοπιστία στις κοινωνικές παροχές. Με το «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ», ο πολίτης εξυπηρετείται αξιόπιστα, γρήγορα κι αποτελεσματικά και εμείς αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τις ανάγκες του και μπορούμε να προγραμματίσουμε τα επόμενα βήματα των κοινωνικών παρεμβάσεων του δήμου” δήλωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας κυρία Μαρία Στρατηγάκη.

Με το πληροφοριακό σύστημα «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ», το οποίο περιλαμβάνει ηλεκτρονική βάση δεδομένων για όλους τους ωφελούμενους των κοινωνικών υπηρεσιών, ο δήμος Αθηναίων προσφέρει στους πολίτες και, ειδικά στις ευπαθείς ομάδες, πληρέστερη κι εξατομικευμένη εξυπηρέτηση με ταχύτητα και αξιοπρέπεια.

Για τη γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών, 214 στελέχη του δήμου Αθηναίων έχουν πρόσβαση στο σύστημα «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ», με αναβαθμισμένο εξοπλισμό που αποτελείται από laptops, printers καρτών, barcode readers, signature tabs.

Με την λειτουργία του, έχει επιταχυνθεί η εξυπηρέτηση των δημοτών, με αξιοπρέπεια και διαφάνεια, έχει ενισχυθεί η αξιοπιστία των υπηρεσιών, έχει βελτιωθεί η οργάνωση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Υγείας και του ΚΥΑΔΑ ενώ έχει αρχίσει να μειώνεται δραστικά το κόστος λειτουργίας των κοινωνικών υπηρεσιών στο δήμου.

 

Διαβάστε Επίσης  Γιατί η ΕΕ ζητάει την καλύτερη ρύθμιση της οικονομίας της πλατφόρμας;

Be the first to comment on "Πρόσβαση στις κοινωνικές δομές του Δήμου Αθηναίων με την κάρτα του Δημότη και το Πληροφοριακό σύστημα «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ»"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!