Σπύρος Παπατριανταφύλλου: “Εξάρτηση και Εξαρτήσεις | Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για τις εξαρτήσεις”

Η βαθιά κρίση της κοινωνίας, που βιώνεται σήμερα ως μια διαρκής τραυματική διαδικασία, δημιουργεί τους όρους μιας μαζικής στροφής των νέων, από όλα τα κοινωνικά στρώματα, στη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών και στη διάδοση των εξαρτήσεων. Πρόκειται για ένα κοινωνικό φαινόμενο πολύπλοκο και πολυπαραγοντικό, μια ακραία μορφή αλλοτρίωσης του συγχρόνου ανθρώπου.

Έχει μεγάλη σημασία ότι το βιβλίο του Σ. Παπατριανταφύλλου θεμελιώνεται στην αποδοχή της διαφορετικότητας του άλλου, στον “πολιτισμό της αποδοχής”, όπως λέει. Και αυτή η στάση ζωής αποκτά ιδιαίτερη αξία όταν αφορά τα εξαρτημένα άτομα, τα οποία, ως διαφορετικά, παρεκκλίνοντα από την κοινωνική νόρμα, γίνονται αποδέκτες του κοινωνικού ρατσισμού, που αποκτά όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις στη σημερινή εποχή της κρίσης.

Για μια “συνάντηση προσώπων”, μια συνάντηση με όρους ισοτιμίας, μιλά το βιβλίο και αυτό το κάνει ξεχωριστό. 

 

Κατερίνα Μάτσα, Ψυχίατρος

Πρώην Δ/ντρια της Μονάδας Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ

(από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 

ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΠΥΡΟΣ

ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ
ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πρόλογος: Μάτσα Κατερίνα

(ISBN13 9789607582904, Διαστάσεις 21×14, Αριθμός σελίδων 208)
Χρονολογία Έκδοσης : Μάιος 2017

Περισσότερα για το βιβλίο 

Βιβλία σχετικά με τη Συνθετική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία 

 

Ο Σπύρος Παπατριανταφύλλου έχει σπουδάσει Πολιτισμό και είναι κάτοχος M.ed. (ΕΑΠ) και M.A. στη Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία (Middlesex University). Έχει εκπαιδευθεί στη Σωματική Ψυχοθεραπεία και στην Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στη μονάδα οικογενειακής θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ). Είναι μέλος της EABP (European Association for Body Psychotherapy) της EAP (European Association for Psychotherapy), είναι κάτοχος ECP (European Certificate for Psychotherapy) και πιστοποιημένος σύμβουλος τοξικοεξάρτησης από τον ICRC (International Certification & Reciprocity Consortium / Alcohol and other drugs). Από το 1995 έως το 2000 έχει προσφέρει υπηρεσίες στη θεραπεία και στη πρόληψη των εξαρτήσεων στο θεραπευτικό κέντρο “Θησέας” του Δήμου Καλλιθέας. Από το 2000 έως το 2011 εργάσθηκε ως μέλος της επιστημονικής ομάδας σχεδιασμού του κέντρου “ΣΤΑΘΜΟΣ” των Δήμων Καλλιθέας -Μοσχάτου και Ταύρου, όπου συμμετείχε στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Έχει συγγράψει με τη Λένα Γιαννακοπούλου : “Σχέσεις και Επικοινωνία στην Οικογένεια: Συμβουλευτική Γονέων” Ασημάκης, 2010 και “Εγχειρίδιο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Γονέων:  Θεωρία και Πράξη” Ασημάκης, 2012. 

 

Διαβάστε Επίσης  Τετραετές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακού Επιπέδου στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία Παιδιών & Εφήβων

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!