“Digital Citizen” Φεστιβάλ για τις νέες τεχνολογίες και την ψηφιακή γνώση | INNOVATHENS

Τι σημαίνει ο όρος “Digital Citizen”; Τι ξέρουμε για την ασφάλεια στο διαδίκτυο; Πόσο μας επηρεάζουν τα social media και πόσο τελικά διαμορφώνουν την κοινή γνώμη; Γιατί τα “fake news” ήταν ανάμεσα στις λέξεις της χρονιάς για το 2017;

 

Το Digital Citizen είναι ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στις νέες τεχνολογίες και την ψηφιακή γνώση που διοργανώνει το INNOVATHENS powered by Samsung, από το Μάιο έως και το Δεκέμβριο του 2018, και περιλαμβάνει workshops, συζητήσεις, ομιλίες και ημερίδες και 4 ενότητες με 4 διαφορετικές θεματικές: Digital Skills, Digital Safety, Public Opinion & Social Media και Data Journalism & Fake News.

Ζούμε σε ένα κόσμο που μία πληροφορία ή μία είδηση διαδίδεται σε όλο τον πλανήτη μέσα σε λίγα λεπτά, που σπίτια ολόκληρα κατασκευάζονται με 3D printers, που μπορείς να δεις, να ακούσεις, να αλληλεπιδράσεις με ένα περιβάλλον χωρίς να έχεις βρεθεί ποτέ σ’ αυτό, ενώ το μέλλον μοιάζει να είναι γεμάτο αλγόριθμους, ψηφία και pixels… Οι νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο έχουν καταργήσει αποστάσεις και σύνορα, διαχωριστικές γραμμές του πραγματικού κόσμου, δημιουργώντας ταυτόχρονα νέους δρόμους επικοινωνίας και πληροφόρησης, ανταλλαγής απόψεων, απόκτησης γνώσης και εμπειρίας. Μέσα στον εικονικό κόσμο, ο καθένας μας μπορεί να συμμετέχει, να δικτυώνεται, να αλληλεπιδρά και να δημιουργεί ως παγκόσμιος, διαδικτυακός πολίτης, ως “Digital Citizen”.

Digital skills workshops για όλους, μέσα από τα οποία θα αναπτυχθούν νέες δεξιότητες, με τους συμμετέχοντες να έρχονται σε επαφή με σύγχρονα εργαλεία. Αν θέλεις κι εσύ να μάθεις να φτιάξεις από την αρχή μία ιστοσελίδα, να σχεδιάζεις το δικό σου tailor made portfolio ή βιογραφικό, να επεξεργάζεσαι φωτογραφίες ψηφιακά, να κατασκευάζεις ένα… ρομπότ ή αν είσαι… νέος άνω των 65 και θέλεις να μάθεις να χρησιμοποιείς το Facebook, σε περιμένουν στο INNOVATHENS!

Αναλυτικά τα εργαστήρια για το Μάιο:

Adobe InDesign | 3-5 Μαίου
Εισηγητής: Νίκος Γαζετάς

Ο κύκλος εργαστηρίων στοχεύει στην εκμάθηση των βασικών τεχνικών του Adobe InDesign, με στόχο οι συμμετέχοντες να φτιάξουν ένα interactive PDF με το portfolio ή το βιογραφικό τους και περιλαμβάνει τις ενότητες:

 • Layout Σελίδας
 • Δημιουργία πρότυπων σελίδων
 • Δημιουργία στηλών
 • Εισαγωγή κειμένου
 • Επεξεργασία κειμένου
 • Εισαγωγή εικόνων
 • Αλληλεπίδραση κειμένου και εικόνων
 • Αυτοματοποίηση ροής εργασίας
 • Επεξεργασία και δημιουργία χρωμάτων
 • Κλείσιμο PDF για την εκτύπωση
   

Ημερομηνίες:

3, 4 Μαΐου, 17.00-21.00
5 Μαΐου, 15.00-19.00
Κόστος συμμετοχής: 70 ευρώ
*Κόστος συμμετοχής για Adobe InDesign και Adobe Photoshop μαζί: 100 ευρώ

Κρατήσεις ΕΔΩ.

*Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, θα δοθεί πιστοποίηση της Adobe.

**Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να έχουν μαζί το δικό τους λάπτοπ

 

Adobe Photoshop | 10-12 Μαΐου
Εισηγητής: Νίκος Γαζετάς

Κύκλος εργαστηρίων που στοχεύει στην εκμάθηση των τεχνικών επεξεργασίας εικόνων μέσω του Photoshop, του διάσημου λογισμικού Adobe.

Εξοικείωση με την ψηφιακή φωτογραφία και τα χρώματα ενώ θα γίνει, παράλληλα, μια εισαγωγή στο πρόγραμμα και, μέσα από μεθοδικά βήματα και απλά παραδείγματα, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με διαφορετικά εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών. Μέχρι το τέλος των μαθημάτων, θα μπορούν να κάνουν βασική χρήση του Photoshop, να πραγματοποιούν χρωματικές και τονικές διορθώσεις εικόνων, να αλλάζουν διαστάσεις και να ρετουσάρουν τις φωτογραφίες τους.

Ημερομηνίες:

10, 11 Μαΐου, 17.00-21.00
12 Μαΐου, 15.00-19.00
Κόστος συμμετοχής: 70 ευρώ
*Κόστος συμμετοχής για Adobe InDesign και Adobe Photoshop μαζί: 100 ευρώ

Κρατήσεις ΕΔΩ.

*Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, θα δοθεί πιστοποίηση της Adobe.

*Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να έχουν μαζί το δικό τους λάπτοπ

 

Arduino | 8-17 Μαΐου
Επιστημονικός υπεύθυνος: Δημήτρης Λουκάτος
Σε συνεργασία με την EDUMOTIVA

Πώς μπορείς να κάνεις τα φώτα και τις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού σου να αναβοσβήνουν αυτόματα; Θέλεις να κατασκευάσεις το δικό σου ρομπότ; Έλα σε επαφή με τις κατάλληλες τεχνολογίες για να δημιουργείς απλές ηλεκτρονικές κατασκευές. Οι συμμετέχοντες σε μικρές ομάδες θα μάθουν να χρησιμοποιούν τεχνολογίες Raspberry Pi, Arduino, DIY ηλεκτρονικών και εικονιστικού προγραμματιστικού περιβάλλοντος.

Ο κύκλος εργαστηρίων περιλαμβάνει τις ενότητες:

 • Γνωριμία με τον Arduino UNO, τις δυνατότητές του και τη διασύνδεσή του με υπολογιστικά συστήματα
 • Γνωριμία και χρήση περιβαλλόντων προγραμματισμού για το Arduino (Arduino IDE, Ardublock, Snap4Arduino, τροποποιημένες εκδόσεις του MIT Scratch)
 • Τεχνικές αξιοποίησης αισθητήρων (αναλογικών και ψηφιακών), κατανόηση και ανάπτυξη απλών εφαρμογών με τη βοήθεια του Arduino
 • Τεχνικές αξιοποίησης ενεργοποιητών, κατανόηση και ανάπτυξη απλών εφαρμογών με τη βοήθεια του Arduino
 • Ανάπτυξη συνδυαστικών εργασιών με έμφαση στη διάδραση με τον άνθρωπο και το φυσικό κόσμο

Ημερομηνίες:

8, 10, 11, 15 και 17 Μαΐου
Ώρες: 17.00-20.00
Κόστος συμμετοχής: 150 ευρώ

Κρατήσεις ΕΔΩ.

* Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, θα δοθεί πιστοποίηση από την EDUMOTIVA

**O απαραίτητος εξοπλισμός για την παρακολούθηση του εργαστηρίου παρέχεται.

 

Facebook 65+ | 30 Μαΐου – 29 Ιουνίου
Εισηγήτριες: Μαρία Ηλιοπούλου, Μαρία Αστερίου
Σε συνεργασία με την People Behind

Μέσα σε 10 μαθήματα, άτομα άνω των 65 ετών εξοικειώνονται με τις νέες τεχνολογίες και γίνονται μέρος της ψηφιακής κουλτούρας της σύγχρονης εποχής: μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το tablet, να αναζητούν χρήσιμες πληροφορίες στο Internet, δημιουργούν το δικό τους λογαριασμό στο Facebook, βγάζουν selfies και video με το κινητό, κάνουν posts και βιντεοκλήσεις.

Ημερομηνίες:

 30 Μαΐου
1, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 και 29 Ιουνίου
Ώρες: 11.00-12.30

Δωρεάν συμμετοχή

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Κρατήσεις στο 2130109300.

 

Διαβάστε Επίσης  Σεμινάρια Πιστοποίησης Πληροφορικής (ΑΣΕΠ-ΕΟΠΠΕΠ): Δωρεάν Εξ' αποστάσεως Εκπαίδευση ή Δια ζώσης Μαθήματα

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!