Έκθεση – Τομεοποιημένος σχεδιασμός ανάπτυξης μονάδων Ψυχικής Υγείας

Η παρούσα έκθεση συνιστά μία συνολική αποτύπωση του δικτύου των δομών και των υπηρεσιών ψυχικής υγείας (Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ.), καθώς και μία καταγραφή του προσωπικού (των Ν.Π.Δ.Δ.) που στελεχώνουν τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας. Ταυτόχρονα, με την αποτύπωση των αναγκών σε δομές και προσωπικό για κάθε Τομέα Ψυχικής Υγείας ενηλίκων, παιδιών, αλλά και των ειδικών μονάδων ψυχικής υγείας, αποτελεί μία συνολική πρόταση για το σχεδιασμό του δικτύου υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Η έκθεση διαρθρώνεται σε τέσσερα μέρη. Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται οι Μονάδες Ψυχικής Υγείας για ενηλίκους, ανά Τομέα Ψυχικής Υγείας. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται οι Μονάδες Ψυχικής Υγείας για παιδιά και εφήβους ανά Τομέα Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων. Στο τρίτο μέρος παρουσιάζονται συγκεντρωμένες οι Ειδικές Μονάδες Ψυχικής Υγείας (Δομές για Αυτισμό, Άνοια κ.α.) ανά Διοικητική Περιφέρεια.

Στο τέταρτο μέρος καταγράφεται το σύνολο των υπό ανάπτυξη νέων Μονάδων Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων, Παιδιών και Εφήβων, καθώς και των ειδικών δομών, που εντάσσονται στο μελλοντικό σχεδιασμό. Ταυτόχρονα, παρουσιάζεται το σύνολο των αναγκών σε προσωπικό, στις υφιστάμενες Μονάδες Ψυχικής Υγείας. Τέλος, παρατίθενται στοιχεία για την υπάρχουσα στελέχωση των Μονάδων Ψυχικής Υγείας, η οποία χρησιμοποιήθηκε ως υπόδειγμα για τον υπολογισμό των αναγκών σε προσωπικό των Μονάδων Ψυχικής Υγείας.

ΤΟΜΕΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

Διαβάστε Επίσης  Το στίγμα και οι ενοχές γύρω από την αποβολή/θνησιγένεια

Be the first to comment on "Έκθεση – Τομεοποιημένος σχεδιασμός ανάπτυξης μονάδων Ψυχικής Υγείας"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!