2η Ετήσια Επιστημονική Ημερίδα «Ψυχικό Τραύμα στα Παιδιά και τους Εφήβους»

Η 2η Ετήσια Επιστημονική Ημερίδα «Ψυχικό Τραύμα στα Παιδιά και τους Εφήβους», θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουνίου 2018, στην Αθήνα. Η Ημερίδα οργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Ψυχικής Υγιεινής και Νευροψυχιατρικής του Παιδιού (Ε.Ε.Ψ.Υ.Ν.Π.) και το Π.Μ.Σ. «Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων» σε συνεργασία με την Παιδοψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ και την 1η Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», και με συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων από τη χώρα μας και το εξωτερικό.

Το ψυχικό τραύμα και stress, εξαιτίας κακομεταχείρισης, σοβαρών ιατρικών νοσημάτων, προσφυγιάς, τροχαίων δυστυχημάτων, φυσικών καταστροφών κλπ., είναι σύνηθες φαινόμενο στις μικρές ηλικίες. Αποτελεί δε παράγοντα κινδύνου για αυξημένη ψυχική και σωματική νοσηρότητα στην μετέπειτα ζωή μέσω σύνθετων νευροβιολογικών «μονοπατιών», ενώ παράλληλα μπορεί να επηρεάσει ακόμα και την ομαλή εξέλιξη της προσωπικότητας του νεαρού ατόμου.

Προ έτους, η Εταιρεία οργάνωσε την 1η Ετήσια Επιστημονική Ημερίδα για το «Ψυχικό Τραύμα στα Παιδιά και τους Εφήβους» σε συνεργασία με τους ίδιους φορείς. Η Ημερίδα σημείωσε μεγάλη επιτυχία από πλευράς συμμετοχών (περισσότερες από 200) και επιπέδου εισηγήσεων. Οι περιλήψεις των εισηγήσεων και ένα editorial αποτέλεσαν ένα ειδικό τεύχος-αφιέρωμα στην Ψυχοτραυματολογία στην Ελλάδα από το επιστημονικό περιοδικό European Journal of Psychotraumatology (vol 6, issue suppl. 4, 2017).

Η 2η Ετήσια Επιστημονική Ημερίδα αποσκοπεί στην ενημέρωση των ειδικών υγείας, ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικών και άλλων επιστημόνων σε θέματα ψυχοτραυματολογίας στην παιδική, εφηβική και νεαρή ενήλικη ζωή από ειδικούς επιστήμονες, με εισηγήσεις βασισμένες στην κλινική και ερευνητική εμπειρία τους, καθώς και τη σύγχρονη τεκμηριωμένη επιστημονική γνώση.

 

Δηλώστε συμμετοχή στο email: eepynp@gmail.com

 

Η Ελληνική Εταιρεία Ψυχικής Υγιεινής και Νευροψυχιατρικής του Παιδιού (Ε.Ε.Ψ.Υ.Ν.Π.) είναι ένα επιστημονικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1957 με έδρα την Αθήνα.

Σκοποί της Ε.Ε.Ψ.Υ.Ν.Π. είναι:

  • Η προαγωγή, η μελέτη και η έρευνα θεμάτων που σχετίζονται με την ψυχική υγεία
    του παιδιού και του εφήβου
  • Η επιδίωξη της εφαρμογής στην πράξη των αρχών της Ψυχικής Υγείας του παιδιού
    και του εφήβου προς όφελος του κοινωνικού συνόλου
  • Η διεπιστημονική συνεργασία επιστημόνων για θέματα που αφορούν την ψυχική
    υγεία των παιδιών.

Διαβάστε Επίσης  Διαδικτυακή εκδήλωση «Γυναικοκτονία: από το δρόμο ως το νόμο»

Be the first to comment on "2η Ετήσια Επιστημονική Ημερίδα «Ψυχικό Τραύμα στα Παιδιά και τους Εφήβους»"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!