«Partners in Fun / Μαζί στη Διασκέδαση» | Δωρεάν κοινωνικοπολιτιστικές δράσεις για παιδιά

Η ομάδα «ARKANOINT» σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία» του Δήμου Αθηναίων , τις ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση και  SolidarityNow και το Victoria Square Project σας προσκαλούν σε μια σειρά εκδηλώσεων για τους μικρούς μας φίλους.

Partners in Fun

To Partners in Fun είναι μία κινητή παιδική χαρά με στοιχεία Επαυξημένης Πραγματικότητας που προσφέρει σε παιδιά κάθε πολιτισμικού υπόβαθρου την ευκαιρία να γνωριστούν και να επικοινωνήσουν μέσω του παιχνιδιού.

Μετακινούμενη εντός της Αθήνας, αυτή η διαδραστική πίστα παιχνιδιού προσκαλεί παιδιά από δομές φιλοξενίας προσφύγων και τη γειτονιά να παίξουν μαζί και να γνωριστούν, απολαμβάνοντας το μέλλον της παιδικής ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης. Σε συνεργασία με τις ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση, SolidarityNow και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ν. Σμύρνης, η πρωτοβουλία θα επισκεφθεί  «Ανοιχτά Σχολεία» του Δήμου Αθηναίων, το Άλσος Νέας Σμύρνης καθώς και την Ακαδημία Πλάτωνος.

Σε ομάδες των 4 ατόμων, οι συμμετέχοντες περιπλανιούνται στο επίπεδο του παιχνιδιού, που θυμίζει πραγματικό δάσος. Στο δρόμο τους βρίσκουν γρίφους και μυθικά πλάσματα, που ενεργοποιούνται με τα παρεχόμενα tablet, και συνεργάζονται για να φτάσουν στον κρυμμένο θησαυρό.

Μέσω του παιχνιδιού και της μάθησης, το Partners in Fun δημιουργεί ένα πλαίσιο συμμετοχής και συνεργασίας ανάμεσα σε παιδιά που διαφορετικά δε θα είχαν γνωριστεί. Ενθαρρύνοντας την ισότιμη επαφή ανάμεσα στην προσφυγική και την τοπική κοινότητα, αυτή η πρωτοβουλία είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη μακροχρόνιων σχέσεων και μία κοινωνία ανοιχτή, βασιζόμενη στη διαφορετικότητα και την ανεκτικότητα.

Το Partners in Fun είναι η αρχή ενός ευρύτερου διαλόγου σχετικά με την κοινωνική ένταξη και τη συμβολή της Επαυξημένης Πραγματικότητας ενάντια στις κοινωνικές προκλήσεις.

Arkanoint

Η ARKANOINT είναι μία δημιουργική ομάδα που παράγει ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό υλικό, συνενώνοντας τον πραγματικό και τον ψηφιακό κόσμο. Ανεξάρτητα από το μέσο ή το είδος, αναζητάμε διαρκώς νέους και ευρηματικούς τρόπους να σχηματίσουμε δημιουργικό υλικό.

Έχουμε διηγηθεί πολλές ιστορίες μέσα από τα έργα μας στο πέρασμα των χρόνων, και τώρα συνεχίζουμε στην ίδια πορεία με τη βοήθεια τεχνολογίας όπως η Επαυξημένη Πραγματικότητα. Δημιουργούμε εμπειρίες που συνδέουν την τεχνολογία , τη δημιουργικότητα και το ελκυστικό design. Δημιουργούμε τα προϊόντα μας με πάθος, από τη σύλληψη στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την υλοποίηση.

Η ομάδα μας αποτελείται από ταλαντούχους επαγγελματίες: γλύπτες, προγραμματιστές, animators, παιδαγωγούς, ψυχολόγους, 3D artists, ο καθένας από τους οποίους προσφέρει στην ομάδα το ταλέντο, τις δεξιότητές του και την εμπειρία του στο χώρο.

Website: http://arkanoint.com

Facebook: https://www.facebook.com/ARKANOINT/

Instagram: https://www.instagram.com/arkanoint/

Youtube: https://youtu.be/n7fRpFMEwM8

Παιδιά από διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας -ανάμεσά τους και παιδιά που υποστηρίζονται από δράσεις της ΜΕΤΑδρασης και του SolidarityNow- θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο κυνήγι θησαυρού και με τη βοήθεια της τεχνολογίας να ανακαλύψουν έναν φανταστικό και αόρατο κόσμο.

Παιδιά από τη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφύγων επισκέφθηκαν το εργαστήριο και συμμετείχαν στο βάψιμο της κατασκευής, ©Εμμανουέλα Κυριακοπούλου

Θα γίνουν πρωταγωνιστές μιας ιστορίας καθώς θα προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν την αποστολή τους και να βρουν το χαμένο θησαυρό, μέσα σε μια θεματική κατασκευή που θα θυμίζει πραγματικό δάσος.

Οι καλλιτέχνες Αντώνης Λάριος και Ορέστης Συμβουλίδης ανέλαβαν τη δημιουργία της θεματικής κατασκευής που λειτουργεί σαν «πίστα παιχνιδιού», ©Βανέσσα Μελισσουργάκη

 

Δίνουμε ραντεβού σε τρία σημεία της Αθήνας:

Τρίτη 22 Μαΐου 2018 στις 17:00  | Victoria Square Project

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 στις 19:00 | 51ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών *

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 στις 19:00 | 51ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών *

Σάββατο 26 Μαΐου 2018 στις 17:00 | Ακαδημία Πλάτωνος

Παιδιά δοκιμάζουν την εφαρμογή που σχεδιάσαμε, ©Εμμανουέλα Κυριακοπούλου

Συμμετέχοντες: Παιδιά ηλικίας 7-12 ετών

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

* Για τις δράσεις στο 51ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο athensopenschools@gmail.com

Περισσότερες πληροφορίες στο info@arkanoint.com

 

Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων

Με όχημα τη σκέψη ότι η εξωστρέφεια και η δημιουργικότητα είναι επιλογή, 25 σχολικά κτίρια παραμένουν ανοιχτά τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα και μετατρέπονται σε χώρους συνάντησης των κατοίκων της γειτονιάς φιλοξενώντας δωρεάν δράσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας, άθλησης και τεχνολογίας που αφορούν όλες τις ηλικιακές ομάδες.

 ΜΕΤΑδραση

Η ΜΕΤΑδραση είναι μια Οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών η οποία ιδρύθηκε το 2010 με πρωταρχικό σκοπό να συμβάλει σε συγκεκριμένους τομείς όπου υπήρχαν κενά που καλύπτονταν ελάχιστα ή καθόλου από δημόσιους φορείς ή από άλλες οργανώσεις. Εξειδικεύεται στον τομέα της διερμηνείας και διαπολιτισμικής μεσολάβησης καθώς και στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ασυνόδευτων ανηλίκων και των ατόμων που χρήζουν διεθνούς προστασίας.

SolidarityNow

Το SolidarityNow ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2013 με πρωτοβουλία του Open Society Foundations, με κύριο σκοπό να βοηθήσει τους πληθυσμούς που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση. Συνεργάζεται με πάνω από 70 οργανώσεις και υποστηρίζει οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και δημόσιους φορείς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα για να υλοποιήσουν προγράμματα. Λειτουργεί δύο Κέντρα Αλληλεγγύης, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου μπορούν να απευθύνονται ευπαθείς ομάδες πληθυσμού για να λάβουν δωρεάν υπηρεσίες ιατρικές, νομικές κ.ά.

Victoria Square Project

Το Victoria Square Project, στην οδό Ελπίδος 13, αποτελεί ένα υπό εξέλιξη κοινωνικό γλυπτό που δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Rick Lowe, έπειτα από πρόσκληση να συμμετάσχει στην documenta14, τη διεθνή́ έκθεση σύγχρονης τέχνης που φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Αθηνά από τον Απρίλη μέχρι τον Ιούλιο του 2017. Το VSP δραστηριοποιείται και μετά το πέρας της documenta14.

Το VSP είναι ένα συλλογικό έργο τέχνης, αυτό  που προκύπτει από τους ανθρώπους και προϋποθέτει φροντίδα για την κοινωνία. Ένας ανοιχτός ελεύθερος χώρος συνάντησης, δημιουργίας και επιστήμης. Θεωρείται καταλυτής για να τονίσει τη σημασία του πολιτισμού, της τέχνης, της επιστήμης, της εκπαίδευσης και της δημιουργικότητας για την οικοδόμηση μιας πιο ανθρώπινης και βιώσιμης κοινωνίας. Το ισόγειο και το υπόγειο της οδού Ελπίδος λειτουργούν ως χώρος πολλαπλών χρήσεων για κοινά, εργαστήρια και εκθέσεις, πολλαπλές εκδηλώσεις και συνεργατικά προγράμματα. Επιπλέον, το VSP είναι ένας χώρος συνάντησης για τα μέλη της κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων των επισκεπτών και των καλλιτεχνών που έρχονται απ’ όλα τα μέρη του κόσμου.

Συνεργάζεται με τοπικές αρχές, ιδρύματα, οργανισμούς, δίκτυα και άλλους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, όπως το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σχολή Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνικού Κρήτης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μέλισσα, Ελληνικό́ Φόρουμ Προσφυγών, Άρσις, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, μεταξύ πολλών άλλων. 

The Bee Camp

To The Bee Camp  είναι μία πρωτοβουλία με κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Κάθε κοινωνικό εγχείρημα ξεκινά από ένα πρόβλημα. Το δικό μας ξεκινάει από δύο. Πρώτον, τα παιδιά που ζουν και μεγαλώνουν στις μεγαλουπόλεις έχουν χάσει εντελώς την επαφή τους με τη φύση και την διαδικασία παραγωγής της τροφής. Δεύτερον, ο πληθυσμός των μελισσών που με την επικονίαση στηρίζει τα οικοσυστήματα και παράγει το ⅓ της τροφής μας, μειώνεται δραματικά.

Το The Bee Camp αποτελείται από μία ομάδα καλλιτεχνών, εκπαιδευτικών και περιβαλλοντικών επιστημόνων που είναι αποφασισμένοι να δημιουργήσουν πιο βιώσιμες, συμμετοχικές και πράσινες πόλεις. Μέσω βιωματικών εργαστηρίων και των τεχνών στοχεύουμε στο να εμπνεύσουμε σεβασμό για τη φύση και σε ένα πιο αισιόδοξο μέλλον. Ταυτόχρονα,  δημιουργούμε χώρο μέσα στις πόλεις μας για τους μικρότερους κατοίκους, τους επικονιαστές, με ένα δίκτυο BeeSpots (:ασφαλείς οάσεις για τις αστικές μέλισσες με μελισσοκομικά φυτά και χειροποίητα ξενοδοχεία εντόμων).

 

Διαβάστε Επίσης  Ερωτηματολόγιο για την εμπειρία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων σε δημόσιους φορείς και υπηρεσίες

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!