Εξ’αποστάσεως Πρόγραμμα Διδακτικής Ξένων Γλωσσών | Χορήγηση επάρκειας για τη διδασκαλία της αγγλικής ή της γαλλικής γλώσσας σε κέντρα ξένων γλωσσών

Πρόγραμμα διδακτικής ξένων γλωσσών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

για τη χορήγηση επάρκειας διδασκαλίας της αγγλικής ή της γαλλικής γλώσσας σε κέντρα ξένων γλωσσών (ΦΕΚ 2071/07.06.2018, τ.Β’)

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Πρόγραμμα διδακτικής ξένων γλωσσών» στοχεύει στην παροχή εξειδικευμένων γνώσεων σχετικά με την Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία, τη Διγλωσσία, τον σχεδιασμό, την παραγωγή διδακτικού υλικού και τη διδασκαλία της αγγλικής ή της γαλλικής ως δεύτερων/ξένων γλωσσών. Η επιτυχής ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος οδηγεί στη λήψη Βεβαίωσης Παρακολούθησης από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

 

Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο, σε όσους κατέθεσαν αίτηση για χορήγηση επάρκειας, από 26-03-2014 (ημερομηνία έκδοσης του ν. 4250/2014) έως και 8-2-2017 (ημερομηνία δημοσίευσης της υπ’αριθ. 6117/Α5/13-1-2017 υπουργικής απόφασης), εφόσον α) έως και την 8-2-2017 ήταν κάτοχοι τουλάχιστον απολυτηρίου Λυκείου και β) πληρούσαν, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους, τις προϋποθέσεις, σχετικά με τη γνώση της ξένης γλώσσας σε επίπεδο άριστης γνώσης (Γ2/C2).
 
Οι ειδικότεροι στόχοι του εκπαιδευτικού προγράμματος «Πρόγραμμα διδακτικής ξένων γλωσσών» είναι:

  • η επικαιροποίηση των γνώσεων που οι συμμετέχοντες έχουν λάβει στις προπτυχιακές τους σπουδές, σχετικά με θέματα Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας, Διγλωσσίας και διδακτικής μεθοδολογίας της αγγλικής ή της γαλλικής σε πολύγλωσσα περιβάλλοντα
  • η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων στη διδασκαλία της αγγλικής ή της γαλλικής ως δεύτερων/ξένων γλωσσών
  • η σε βάθος ενημέρωση σε εξειδικευμένα θέματα Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και Διγλωσσίας
  • η εμβάθυνση σε θέματα σχεδιασμού εκπαιδευτικού υλικού για τη διδασκαλία της αγγλικής ή της γαλλικής σε αλλόγλωσσους πληθυσμούς

 

Διάρκεια: 1 ακαδημαϊκό εξάμηνο (13 εβδομάδες μαθημάτων + 1 εβδομάδα εξετάσεων)
Δίδακτρα: 500€ (με δυνατότητα έκπτωσης 20%, βλ. Ενημερωτικό Οδηγό σελ. 5)
Μεθοδολογία παρακολούθησης: (σχεδόν) εξ’ ολοκλήρου εξ’ αποστάσεως (με εξαίρεση τις γραπτές εξετάσεις και τις μικροδιδασκαλίες)
Εγγραφές: 08/6/2018-14/09/2018 
ONLINE ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Παράταση υποβολής αιτήσεων χειμερινού εξαμήνου έως τις 05/10/2018

Παράταση υποβολής αιτήσεων εαρινού εξαμήνου 01/02/2019

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα είτε κατά το Χειμερινό είτε κατά το Εαρινό εξάμηνο ως εξής:

Χειμερινό εξάμηνο 2018

Έναρξη: ΔΕ, 24/09/2018

Λήξη: ΠΑ, 21/12/2018

Εξετάσεις: ΚΥ, 20/01/2019 (επαναληπτική εξέταση σε περίπτωση αποτυχίας: ΚΥ, 27/01/2019)

 

Εαρινό εξάμηνο 2019

Έναρξη: ΔΕ, 04/02/2019

Λήξη: ΠΑ, 24/05/2019

Εξετάσεις: ΚΥ, 09/06/2019 (επαναληπτική εξέταση σε περίπτωση αποτυχίας: ΚΥ, 16/06/2019)

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να υποβάλλετε την αίτηση συμμετοχής για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Πρόγραμμα διδακτικής ξένων γλωσσών»:

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Επιστημονικοί Συνεργάτες

Την επιστημονική εποπτεία του προγράμματος έχει η κ. Γεωργία Ανδρέου, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Συνδιδάσκοντες στο εν λόγω πρόγραμμα θα είναι ο κ. Ιωάννης Γαλαντόμος, Επίκουρος Καθηγητής Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και η κ. Βασιλική Τσελά, Δρ. Γλωσσολογίας, Εκπαιδευτικός γαλλικής γλώσσας Α/θμιας Εκπαίδευσης. Όλοι οι διδάσκοντες είναι μέλη/συνεργάτες του Εργαστηρίου Δίγλωσσης Εκπαίδευσης και διαθέτουν μεγάλη/ πολυετή εμπειρία στην οργάνωση, τον σχεδιασμό και τη λειτουργία εξ’ αποστάσεως επιμορφωτικών σεμιναρίων καθώς και σχετική εργογραφία σε θέματα παρεμφερή με τους στόχους του Εργαστηρίου και τη Διδακτική Γ2/ΞΓ.
 
Παράλληλα, στο Πρόγραμμα θα εργοδοτηθεί και εύλογος αριθμός Εποπτών Πρακτικής Άσκησης με σπουδές συναφείς με την Παιδαγωγική ή την Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία.

 

Διαβάστε Επίσης  Η Ψυχολογική Αυτοψία - ‘’FBI profiling: Η κλασική διχοτόμηση’’ | Online Σεμινάριο Δικαστικής Ψυχολογίας-Εγκληματολογίας

 

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!