Ένας χρόνος λειτουργίας για το Job Center του Δήμου Αθηναίων

To Job Center του Δήμου Αθηναίων συμπληρώνει ένα χρόνο λειτουργίας και τα πρώτα απολογιστικά στοιχεία είναι εντυπωσιακά: ήδη 213 πολίτες έχουν αξιοποιήσει τις υπηρεσίες του Job Center του Δήμου Αθηναίων, που αποτελεί το πρώτο Κέντρο Επανένταξης στην εργασία για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που δημιουργείται στην Ελλάδα με βάση διεθνή πρότυπα.

Μόνο κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, το 32% έχει βρει εργασία πλήρους απασχόλησης, το 15% εργασία μερικής απασχόλησης, το 8% εργάστηκε για ένα διάστημα και το 45% βρίσκεται στη διαδικασία ενεργούς αναζήτησης εργασίας. Συνολικά, 74 πολίτες βρήκαν απασχόληση παρότι απουσίαζαν από την αγορά εργασίας για πολλά χρόνια.

Το Job Center αποτελεί το Κέντρο Επανένταξης στην εργασία του Δήμου Αθηναίων που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την British American Tobacco Hellas. Λειτουργεί από το 2017 στο ισόγειο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Υγείας του Δήμου Αθηναίων, στην Αγίου Κωνσταντίνου 14, στο κέντρο της πόλης.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο, παρουσιάσθηκαν τα αποτελέσματα και οι εμπειρίες των στελεχών του Δήμου Αθηναίων, των συνεργαζόμενων φορέων, των εργοδοτών και των εθελοντών. 

Η παρουσία των ωφελουμένων του Job Center, οι οποίοι τιμήθηκαν με ειδική βράβευση, επιβεβαίωσε την επιτυχημένη λειτουργία του Κέντρου.

Οι ανάγκες των ανθρώπων που διαμένουν στις Κοινωνικές Κατοικίες του Δήμου Αθηναίων ήταν η κινητήριος δύναμη για τη δημιουργία του Job Center, το οποίο σταδιακά επέκτεινε τις υπηρεσίες του και σε άλλες ομάδες ωφελούμενων των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων.  

Κεντρικοί πυλώνες των υπηρεσιών του Job Center είναι η συμβουλευτική επαγγελματικής καθοδήγησης, η εκπαίδευση στις τεχνικές αναζήτησης εργασίας, η ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων και η πρακτική υποστήριξή τους κατά την αναζήτηση εργασίας με την παροχή υλικοτεχνικής υποδομής και δικτύωσης με πιθανούς εργοδότες (επιχειρήσεις, φορείς κ.λπ.)

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας του Δήμου Αθηναίων Μαρία Στρατηγάκη τόνισε τον ολιστικό χαρακτήρα που οφείλει να έχει η κοινωνική παρέμβαση δηλώνοντας ότι  «το Job Center του Δήμου Αθηναίων είναι πολύτιμο εργαλείο στις προσπάθειές μας για κοινωνική ένταξη όσων πολιτών απευθύνονται στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου. Η Κοινωνική αλληλεγγύη χωρίς την επαγγελματική επανένταξη δεν αρκεί για να δώσει βιώσιμη λύση στα προβλήματα των ευάλωτων ομάδων».

 

Διαβάστε Επίσης  Ευρωπαϊκή εβδομάδα επαγγελματικών δεξιοτήτων 2020: «ΕΕΚ για την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση»

Be the first to comment on "Ένας χρόνος λειτουργίας για το Job Center του Δήμου Αθηναίων"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!