Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Εκπαιδευτική Πολιτική: Σχεδιασμός, Ανάπτυξη και Διοίκηση” 2018-2019 του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ KAI ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
 

«ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ,  ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ»

Ειδικεύσεις:

  1. «Εκπαιδευτική Πολιτική και Διοίκηση»
  2. «Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Υλικό (Συμβατικές και e−Μορφές): Πολιτικές και Πρακτικές »

 
Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα; (έως 30 άτομα ανά κατεύθυνση)

  • Εκπαιδευτικούς οι οποίοι ενδιαφέρονται να καταλάβουν θέσεις επιτελικών στελεχών εκπαίδευσης ή διοίκησης σχολικών μονάδων και οργανισμών
  • Εκπαιδευτικούς και απόφοιτους ανώτατης εκπαίδευσης οι οποίοι προσανατολίζονται επαγγελματικά στο χώρο της Εκπαίδευσης (στα πεδία της τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης, των φορέων της Δια Βίου Εκπαίδευσης, κλπ).

Επιλογή υποψηφίων

Οι υποψήφιοι καταθέτουν φάκελο με βιογραφικό σημείωμά τους, πτυχία, δύο συστατικές επιστολές και σύντομο (μέχρι 1.000 λέξεις) Υπόμνημα/Δήλωση Ενδιαφέροντος, όπου θα αναφέρονται οι λόγοι για πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών σε συνάρτηση με τα γενικότερα επιστημονικά  ενδιαφέροντα  του υποψηφίου. Η αξιολόγηση του φακέλου μοριοδοτείται με συντελεστή 70%, ενώ 30% της αξιολόγησης προκύπτει από συνέντευξη την οποία καλείται να δώσει ο υποψήφιος.

Απαιτείται καλή γνώση Αγγλικών (Β2) πιστοποιούμενη είτε με την προσκόμιση πιστοποιητικού γλωσσομάθειας είτε με εξετάσεις στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Κόστος προγράμματος

Τα τέλη φοίτησης στο πρόγραμμα ανέρχονται σε 2.700€. Προβλέπεται ωστόσο μερική απαλλαγή των διδάκτρων με βάση κοινωνικά και ακαδημαϊκά κριτήρια.

Πώς γίνονται τα μαθήματα;

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με το μοντέλο της μικτής μάθησης. Περιλαμβάνει πρόσωπο με πρόσωπο διδασκαλία στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής (65%) και μεθόδους ηλεκτρονικής μάθησης από απόσταση (35%), η οποία δεν απαιτεί μετακίνηση των φοιτητών στην Κόρινθο. Τα δια-ζώσης μαθήματα γίνονται δυο φορές την εβδομάδα, κατά τις απογευματινές ώρες (5 μ.μ.-9 μ.μ.), ώστε να μπορούν να τα παρακολουθούν και οι εργαζόμενοι φοιτητές.

Πού μπορώ να απευθυνθώ για να μάθω περισσότερα για το πρόγραμμα;

Το ΜΠΣ έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και θα δημοσιευτεί η προκήρυξη το προσεχές διάστημα. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη Γραμματεία ΜΠΣ του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου:

 

Τηλέφωνο: 27410-74991-93 (Υπόψη κ. Ιωάννα Δούκα, Φανή Δήμα, Φωτεινή Νέζη)

Email: pmssep-secr@uop.gr

Ιστοσελίδα: https://dsep.uop.gr (Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών 2018-2019)

 

Διαβάστε Επίσης  «Βιοηθική - Ιατρική Ηθική»: Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου με έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!