2η Αφήγηση της σειράς “Stories That Bring Us Together”

Η σειρά αφηγήσεων Stories That Bring Us Together που υλοποιείται με τη στήριξη της ΑΘΗΝΑ 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων, με μέγα δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συνεχίζει το ταξίδι της το Σάββατο, 28 Ιουλίου στις 5 το απόγευμα στο Πάρκο Ναυαρίνου, Ζωοδόχου Πηγής 26 και Ναυαρίνου, στο κέντρο της Αθήνας.

Η οργάνωση We Need Books, το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου  και οι εθελοντές και εθελόντριες του έργου οργανώνουν τη δεύτερη αφήγηση της σειράς στα αραβικά για παιδιά 7-11 ετών.

Ανοίγουμε ξανά το διαπολιτισμικό παράθυρο από το οποίο μπορούμε όλοι να μπαινοβγαίνουμε αυτή τη φορά μιλώντας για τον κινέζικο πολιτισμό στα αραβικά! Μιλάμε για δράκους, υπέροχα κινέζικα ιδεογράμματα και την τέχνη της βιβλιοδεσίας με αφορμή το βιβλίο At the gates of China  الصین أبواب علىّ των Hassan Abdallah, ill. Intilaq Mohammad Ali Beirut (Lebanon): Dar Al-Hadaeq, 2007 (Al-silsila al-qisasiyya lil-fatayan wa-lfatayat.

Η ιστορία μας είναι εμπνευσμένη από την Ιστορία των προφητών και των Βασιλέων του of Al-Tabari και περιγράφει τον ερχομό των Αράβων στα σύνορα της Κίνας και τις διαπραγματεύσεις που επέτρεψαν στον διοικητή των Αραβικών δυνάμεων και τον Αυτοκράτορα της Κίνας να αποφύγουν τον πόλεμο. Η τολμηρή εικονογράφηση  είναι εμπνευσμένη από Περσικές μινιατούρες. Πρόκειται για ένα μικρό βιβλίο που μας βοηθά να ανακαλύψουμε, με όχημα τη φαντασία, μια περίοδο της Αραβικής ιστορίας που είναι ελάχιστα γνωστή. 

Το Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018 στις 5 το απόγευμα σας περιμένουμε στη δεύτερη αφήγησή μας –στην αραβική γλώσσα- από την Fatiha Benradwane από το Μαρόκο, στο όμορφα φροντισμένο Πάρκο Ναυαρίνου, στο τέλος της οποίας θα κατασκευάσουμε και το δικό μας χειροποίητο ημερολόγιο-σημειωματάριο. 

Το project Stories That Bring Us Together είναι μια σειρά αφηγήσεων στα φαρσί, τα αραβικά, τα γαλλικά, τα ουρντού και τα αγγλικά για παιδιά έως 11 ετών σε όμορφους χώρους της πόλης.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Θεσμικοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ). 

Για πληροφορίες:

@storiesthatbringustogether

info@weneedbooks.org

https://weneedbooks.org/

 

Διαβάστε Επίσης  Γίνε εθελοντής στη Βιβλιοθήκη We Need Books

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!