Βιωματικό σεμινάριο ψυχοδράματος για την διαχείριση της μοναξιάς

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 στις 12.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ένα βιωματικό σεμινάριο ψυχοδράματος με στόχο τη διαχείριση της μοναξιάς.

Η μοναξιά είναι μία από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι σύγχρονοι άνθρωποι, καθώς μας εγκλωβίζει σε ένα φαύλο κύκλο. Στο σεμινάριο αυτό θα αξιοποιήσουμε το ψυχόδραμα, έτσι ώστε να μας βοηθήσει να διερευνήσουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε για τον εαυτό μας και τους άλλους και να δούμε πως αυτά επηρεάζουν το αίσθημα της μοναξιάς που βιώνουμε.

Το ψυχόδραμα είναι μια μέθοδος ομαδικής ψυχοθεραπείας που βασίζεται στην χρήση θεατρικών τεχνικών, με στόχο την αυτογνωσία, την θεραπεία και την καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων. Με βασικές αρχές τον αυθορμητισμό και τη δημιουργικότητα, μέσα σε μια ομάδα ψυχοδράματος μπορούμε, αλληλεπιδρώντας με τα άλλα μέλη της ομάδας, να διερευνήσουμε τους ρόλους που συνειδητά ή ασυνείδητα αναλαμβάνουμε, να τους τροποποιήσουμε ή να τους αντικαταστήσουμε.

Μέσα από το ψυχόδραμα τα άτομα θα επικεντρωθούν στο βίωμά τους “επί σκηνής”, στο συναίσθημά τους, και θα ανακαλύψουν νέους “ρόλους”, νέες αντιδράσεις στα θέματα στα οποία δυσκολεύονται, νέους τρόπους να υπάρχουν και να αλληλεπιδρούν με τους άλλους. Έτσι, θα δούμε τι είναι αυτό που μας κρατάει πίσω και τί μπορούμε να κάνουμε για να αρχίσουμε να απεγκλωβιζόμαστε από την κατάσταση αυτή.

Συντονίζει:Ανδρέας Αντωνίουψυχοδραματιστής

Κόστος συμμετοχής: 5€

Η διάρκεια του βιωματικού σεμιναρίου θα είναι δύο (2) ώρες και θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της άερτον (Τσόχα 23, Αμπελόκηποι).

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μας στο 2107229567 ή στο info@aerton.gr.

 

Διαβάστε Επίσης  Τετραετής Εκπαίδευση στη Συστημική Θεραπεία 2020 | Γίνετε Αναγνωρισμένοι Θεραπευτές από την ΕΣΥΘΕΠΑΣ και την EFTA

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!